Най – накрая вчера сготвих винен кебап, а от кога си мечтая за него не е истина. Стана чудесен, вкусен и много, много ароматен. Това е любимата ми манджичка от детсвото. Много обичах когато мама я приготвя. Сега бях вдъхновена от Илиана и нейната рецепта. Всъщност това ястие за мен е като Symphony No. 40 in G Minor – Molto allegro.
Необходимите продукти са:
- около 700 гр свинско, но не мазно
- 2 глави дребно нарязан лук
- 200 мл. червено вино
- 5 – 6 с. л. олио
- черен пипер
- 2 ч. л. червен пипер
- 2 – 3 с. л. доматено пюре или домати консерва
- чубрица сол
- около 3 с. л. брашно
- 2 – 3 лисенца дафинов лист
Месото го измиваме добре (аз дори го оставям да се понакисне около 1 – 2 часа в студена вода за да излезе кръвта от него) и се нарязва на парчета. В тенджера се загрява мазнината, в нея се изсипва месото и се оставя да се задуши докато водата изври. Добавя се лука и червеният пипер. Разбърква се добре и се долива виното и вода колкото да се покрие месото. Добавя се дафинов лист и се оставя да ври докато месото се свари. Добавя се домати консерва, посолява се. Брашното се размива с малко вода и се добавя към месото. Оставя се да кръкне. Маха се от котлона и се добавят останалите подправки. Количеството на брашното зависи от желаната гъстота. Сервира се с бял ориз, приготвен по желание на клиента! Мама слагаше в голяма плитка чиния купчина ориз, а отстрани месо със сос. Невероятно вкусно е!
Да ви е сладко! 🙂
Колко е пухкав и бял оризът, Маги!
Ммм… обичам винен кебап 🙂 Благодаря, че ме подсети за него.
Поздрави и много усмивки 🙂
Обожавам винен кебап с бял ориз! Напомня ми на баба, правеше го невероятен.. от години не съм яла… 🙂
Много апетитно изглежда, а сравнението с Моцарт е невероятно/ много добре ме зареди, докато четях/ Поздрави :))
Благодаря ви момичета! 🙂
и аз.
винен кебап и ориз .Обужавам това ядене
Здравей,за първи път пиша коментар в твоя блог,но не и за последен.Статиите и рецептите са прекрасни,ще ги следя редовно.В момента готвя кебапа по твоята рецепта,но смятам да сложа виното в края на готвенето,преди брашното.Бързо се изпарява и не се усеща вкуса после.Вместо ориз с пюре,по желание на семейството.
Здравей, ще се радвам да коментираш още! 🙂 Успех с кебапа и добър апетит!
Маги 🙂
i kak da go zadusha tova meso v maznina, nali shte zagori ? „В тенджера се загрява мазнината, в нея се изсипва месото и се оставя да се задуши докато водата изври. “ ???
Няма да загори. Месеото ще си пусне малко водичка. Ако се притесняваш, че ще ти загори, тогава не го задушавай, а простого позапържи. Успех! 🙂
Аз пък виното го разделям на две части. Първата слагам в началото на готвенето (за да се свари по-бързо месото и да стане по-крехко), а втората – в края (з ааромат).
Мисля, че се получи много добре. Довечера журито ще отсъди 🙂 И най-хубавото е, освен, че си пуснах симфонията на Моцарт, която е качена тук, я пуснаха и порадиото докато готвех кебапа! 🙂 🙂
Поздрави
Супер! Дано журито остане доволно! :)))
А как приготвихте ориза… толкова бял и пухкав? На мен не ми се получава така.
Здравей Ралица. Ориза го варя като паста. Слагам водата на котлона сол и олио и след 10 мин, когато е готов го прецеждам. Понякога му добавям масло след това!
Поздрави и хубави дни! 🙂
Благодаря!
Prisyedinqvam se kym vas sega i az 6te si sgotva vinen kebap,do sega ne bqh gotvila.mnogo blagodarq
стана страхотно,само 3 неща промених,предпочитам го с телешко,подправките ги сложих по рано да поврат малко и в ориза прибавих зеленчуков бульон,да си оближеш пръстите,благодаря за рецептата 🙂
Супер. Импровизацията звучи много вкусно! 🙂
lubimata mi gozba mnogo q obojavam:)
много обичам кебап и сега го правя по твоята рецепта много вкусно звучи. 🙂
Успех! 🙂
Сега го направих и наистина виното трябва да се разделя и едната част да се слага към края за аромат.
Направих тази рецепта, но със свински език и стана много вкусно :)))
Живея в Израел и си търсех рецепта за вкусен в.кебап. Стана прекрасен и комбинацията с ориза беше чудесна! Благодаря ти,че успя да ме зарадваш с това вкусно ястие!
Хей Магдалена, ние сме адаши! Радвам се, че съм те зарадвала с нещо нашенско! 🙂
Хубави дни! 🙂
Ястието е хубаво, правила съм го няколко пъти и днес отново съм го запланувала.
Благодаря за хубавата рецепта! Сигурна съм, че в бързината сте написали деЦтво по погрешка, вместо правилното – детство. Бъдете здрава! 🙂
🙂
Много хубав става аз го правих и със телешко ! Благодаря за страхотната рецепта:)
чудесно поднасяне на рецептата с прекрасна музика,да целта беше да прочета как се прави,но идеята ти със симфонията ме изуми супер браво на теб благодаря за добре поднесената рецепта и за прекрасната музика 🙂
Благодаря! 🙂
Страхотно!Току що го направих и те поздравявам за хубавата рецепта,а и себе си поздравявам 🙂 вкусотия в чиния..
Прекрасна рецепта! Само така правя кебап. И други ястия готвя от този сайт. Поздравления!
bravo
bravo.super e.
Blagodarq za prekrasnata recepta.