Мариновано пиле с чесън

Posted on октомври 9, 2009

0



Една рецепта от списание Good food.

Необходими продукти:

  • 4 бр. пилешки гърди
  • 1 глава чесън
  • зехтин или олио
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол

Нарежете пилешките гърди на половинки, така че да се получат 8 парченца (пържолки). Накълцайте чесъна, може и да го пресовате. В купа смесете чесъна мазнината, солта и подправките. Добре оваляйте пържолките и ги оставете да се понакиснат в това сосче около час,  два. В предварително загрят тиган запечете месото по 3 – 4  мин. от всяка страна.

Можете да гарнирате със салата от варени картофки и царевичка, която ще потърсите в „Сакатки“.

Мариновано пиле с чесън

Мариновано пиле с чесън

Когато приготвяте месото не забравяйте да включите абсорбатора на максимум и да затворите вратата на кухнята🙂.