Брускети с доматки и сиренце или препечени филийки?

Posted on октомври 16, 2009

0



Този пост може да има и друго заглавие: БРУСКЕТИ ИЛИ КАК ПОБЪЛГАРИХ ИТАЛИЯНСКАТА КУХНЯ 🙂

Брускети или препечени филийки

Брускети или препечени филийки

Необходими са следните продукти:

  • 3 – 4 филийки поизсъхнал хляб
  • 1 домат
  • 40 гр. краве масло
  • 1 глава чесън
  • магданоз
  • 50 гр бяло  сирене
  • 100 гр кашкавал

Нарязах филийките на парчета, не много малки, долу – горе с размерите на една хапка. Обелих чесъна и го накълцах на ситно, смесих го с маслото. Обелих един домат и го оставих да се отцеди. Важно е домата да няма сок, в противен случай брускетите ще се разводнят. Хубаво е да се каже, че брускетите е добре да се сервират топли, тъй като с времето изсъхват.  След като доматите се изцедиха ги смесих със сиренето и нарязан на ситно магданоз. Всяко парче хляб намазах със сместа от масло и чесън и запекох.  След това добавих от сместта с доматите, поръсих щедро с настърган кашкавал и допекох. Украсих с листенце магданоз.

Ако се чудите какво да правите с останките от хляб, може би това е вашата рецепта!

А за брускетите ли питате? Това което успях да науча е, че това са препечени филии дебел селски хляб, поръсени със зехтин и намзазани с чесън. Отгоре се гарнира според зависи:  маслинки, кашкавали, сирена  и т. н.  Да не забравяме и босилек.

Приятен апетит!

Advertisements