Ябълков сладкиш

Posted on октомври 19, 2009

0



Бързам да споделя тази уникална рецепта с вас.

Необходимите продукти са:

  • около един пакет бисквити Закуска с какао
  • 1 малко пакетче краве масло
  • 1 и 1/2 кутия локум
  • 3 обелени и нарязани на дебели парчета ябълки
  • около 50 гр.  млечен шоколад, нарязан на парчета
  • 50 гр.  стафиди

За пандишпана:

  • 4 яйца
  • 1 и 1/2 ч. ч. захар
  • 1 и 1/2 ч. ч. брашно
  • 1 бакплувер
  • малко канела
  • 1 ванилия
  • пудра захар

Оставих маслото на стайна температура докато се размекне. С по – голямата част от него намазх тавичката.  Наредих бисквитите Закуска и върху тях поставих почти равномерно остатакът от маслото.  След това  парчетата ябълки, стафидите и парченцата шоколад. Най отгоре наредих малки парчета локум.

Разбих добре яйцата, добавих захарта и продължих да разбивам до като тя се разтопи. Към сместа прибавих пресятото брашно заедно с бакплувера. Продължих да разбивам. Накрая добавих ванилията и малко канела.

С пандишпанената смес залях, това което поставих в тавата: бисквити, ябълки и прочие.  Пекох в предварително загрята фурна на 200 градуса, като внимавах да не изгори отгоре.  След като сладкишът изстина поръсих с пудра захар.  Получи се следното творение:

Ябълков сладкиш

Ябълков сладкиш

Този сладкиш направих в тавата за мусака,  т. е. доста голямо количество. Тази сутрин като станах установих, че е останало по – малко от половината, която съвсем се сви като почерпих и баба Мара! 😉

Да ви е сладко!

Advertisements
С прикачен етикет: , ,