Бейгъли с лют пипер

Posted on октомври 24, 2009

0



Тези бейгъли се казват Jalapeno Bagels. Източникът на тази рецепта е The Bread Baker Bible. Уловката тук? Подлютих си пръстите. Оказа се доста неприятно.

Ето я и рецептата:

  • 450 мл. вода
  • 1/2 кубче прясна мая
  • 2 ч. л. сол
  • 1 и 1/2 с. л.  захар
  • 6 – 7 чаши брашно
  • 1/3 ч. ч. нарязани на дребно люти чушки
  • 1/4 ч. ч. сладък червен пипер

Маята заедно със захарта и солта се разтварят в затоплената водичка.  Добавя се брашното и ситно нарязаната чушка. Омесва се еластично тесто. Аз трябваше да добавя още брашно. Тестото се оставя да почине 10 – 25 минути. Добавя се червеният пипер и се доомесва.  Тестото се разделя на 12 равни части. От всяка се оформя геврече. Суровите гевреци се оставят, върху набрашнена повърхност,  да втасат около час, час и половина.  В тенджера се кипва вода и всеки един от гевреците се вари 15 – 30 сек.  Слагат се върху намазнена тавичка. Пекат се около 15 минути в предварително загрята фурна (200 градуса).

Бейгъли с лют пипер

Бейгъли с лют пипер

🙂