Мъфини с шпеков салам и кашкавал

Posted on ноември 24, 2009

0



14 ден

Bakery & Coffee

Спомняте ли си за онова уютно кафене, в което цари лежерно спокойствие с аромат на цветя, хляб и кафе. Не го забравяйте, защото ще бъдем чести негови посетители. Понякога, рано сутрин, ще сядаме на малка масичка, отвън под лозата и с още затворени очи ще си поръчаме кафе с много сметана и мъфин. Докато чакаме да донесат поръчката ни ще се наслаждаваме на утриният хлад и песента на листата.

Тази сутрин аз си поръчах мляко с кафе в огромна оранжева чаша (нещо ми подсказваше, че денят ще е бодър и свеж) и мъфин със салам и кашкавал.  Оказах се права! 😉 Оригиналната рецепта е на Нанита и можете да я видите тук.

  • 1 яйце
  • 1 ч. ч. айрян – половин кисело мляко + половин вода + щипка сол
  • 1/2 ч. ч. кисело мляко
  • 50 мл. растително масло
  • 1 с. л. майонеза
  • 1 к. ч. горчица
  • 2 ч. ч. брашно
  • 1 пакетче бакплувер
  • 1 к. л. сол
  • 1 к. ч. шпеков салам, нарязан на дребни парченца
  • 1, 1/2 к. ч. кашкавал, нарязан на дребно
  • сусам за поръсване

Яйцето, айряна, киселото мляко и олиото размесих добре до получаване на еднородна смес. В отделна купа смесих брашното, бакплувера и солта. Прибавих сухите към мокрите съставки и добре разбърках. Добавих майонезата, горчицата, салама и кашкавала. Дообърках. Разпределих сместа във форма за мъфини и всеки поръсих със сусам. Пекох в предварително загрята фурна до готовност (проверка с клечка за зъби).

Мъфини с шпеков салам и кашкавал

Мъфини с шпеков салам и кашкавал

Желая ви добър апетит и един прекрсано оранжев ден! 🙂


Advertisements