Ванилово – ягодов чийзкейк

Posted on декември 1, 2009

0



19 – ти ден

– Опитай Магдалена, казвам ти това е наркотик! Опитай. Соня, го е давала нанякакви хора, след трнировката им по Айкидо и установила, че това е наркотик.

Така ме привлече Нено, към чийзкейка. Наистина страхотен. А моят мъж цяла вечер преследваше Соня и потърквайки се по шкембето (по онзи специфичен начин) и обясняваше колко е вкусно. По – късно разбрах, че това било един от любимите му десерти! 😉 И така в неделният следобяд изтичахме до магазина за крема сирене и запретнахме ръкави. Рецептата гласи:

1 – 1, 5 пакета бисквити (подобни на Еверест) се натрошават много ситно, на прах. Разбъркват се със 125 гр. меко масло, може да се прибавят и канела и кокос. Сместа се разстила в съд с високи стени. Отделно се разбъркват 4 пакета крема сирене, 2 яйца, 1/2 ч. ч. захар и 1 ванилия и сместа се разстила върху хатрошените бисквити. В горната смес може да се добави и есенция или сладко (малини, вишни и т. н.), но нетрябва да е нещо течно като компот. Пече се на 175 градуса (на 3) 25 мин. От горе може да се сложи някакво сладко  (на вкус).

Аз малко поизмених нещата по следният начин:

  • 2 пакета шоколадови бисквити, ситно смлени
  • 225 гр. меко краве масло
  • 4 пакетчета крема сирене (1 пакетче = 125 гр.)
  • 2 яйца
  • 1 ч. ч. захар
  • 1 ванилийка
  • 1 ванилова есенция
  • ягодово сладко
  • смлени бадеми

Смесих бисквитите и мекото масло, след което разпределих сместа в тавичка (за мусака ;)). Разбих яйцата до побеляване, добавих крема сиренето захарта и ванилиите и доразбих до гладка смес. Рзпределих сместа върху бисквитките. Пекох около 20 мин. в предварително загрята фурна, на около 160 градуса.  След като поистина намазах с ягодово сладко и поръсих с бадеми.

Ванилово ягодов чийзкейк

Ванилово ягодов чийзкейк

Консумирайте предпазливо, причинява зависимост! :lol

Advertisements