Какво може да прави човек ако има два свободни часа в Мюнхен? Отговорът според мен е само 1 – да пие бира. А ако няма 2 часа да се шматка из града, може съвсем спокойно да пие уникално добра бира от пивоварната на летището. Даааааааааа, добра жива бира. А малко преди да се качи на самолета, може да изтича да вземе една бъчонка, за да почерпи жената и децата и най – вече себе си!
- off topic: Учудвате ли се, че летището в Мюнхен има собствена пивоварна, а летището в София собствени таксита – копърки? А да, имали и ледена пързалка и греяно вино, точно пред гейта! Ех кога ще ги стигнем германците?
Жената от благодарност, че мъжът и е донесъл онази нетолкова газирана бира, която не кара корема и да се издува и не предизвиква газове, може единствено да сготви на бързо една баварска вечеря, след което, да изпие наколко чаши. 🙂 Та менюто беше следното (не знам колко е баварско ама става):
- Пухкава картофена салата. Много лесна за приготвяне, с лук, масло, черен пипер и варени картофи, които наистина трябва да са много добре сварени.
- Печен бирен вурст
- Бахур
- Селски хляб
- Пълнени хлебчета, източник е една книжка Баварска кухня, мисля че се казваше.
Необходимите продукти са следните:
- 4 бр. кръгли хлебчета
- 2 -3 шепи едро нарязани замразени чушки
- 250 гр. кайма
- 2 – 3 с. л. краве масло
- 1/2 ч. л. босилек
- сол
- 1/2 ч. л. мащерка
- оригиналната рецепта включва иоколо 100 гр. леко запечен на тиган бекон, но аз скипнах тази стъпка.
Изрязват се капачета на хлебчетата и се издълбават, така че да остане само коричката. Трябва да се внимава да не се наруши целостта им. Получените трохи се запържват до златисто в половината масло. В другата половина от маслото се запържва лука, добавят се чушките и каймата. Всичко добре се запържва. Ако чушките пуснат вода, то тятрябва да изври. Оригиналната рецепта ползва 1/2 прясна червена чушка, нарязана на ивички. Добавят се трохите. Всичко се обърква и се маха от котлона. Добавят се подправките и солта. С получената смес се пълнят хлебчетата. Поради една или друга причина аз напълних 5 хлебчета. Запичат се за 10 – тина минути в предварително загрятана 200 градуса фурна. Аз ги запекох в скаричката и ги прегорих, както ще се уверите от снимката. По желание може да се поръси с кашкавал и така да се запече. Въпреки всичко обаче, трабва да отбележа, че това си остава едно от любимите мезета на Стефан.
Guten Appetit!
Вашият коментар