Пълнени хлебчета или добро мезе за добра бира


Какво може да прави човек ако има два свободни часа в Мюнхен? Отговорът според мен е само 1 – да пие бира. А ако няма 2 часа да се шматка из града, може съвсем спокойно да пие уникално добра бира от пивоварната на летището. Даааааааааа,  добра жива бира. А малко преди да се качи на самолета, може да изтича да вземе една бъчонка, за да почерпи жената и децата и най – вече себе си!

  • off topic:  Учудвате ли се, че летището в Мюнхен има собствена пивоварна, а летището в София собствени таксита – копърки?  А да, имали и ледена пързалка и греяно вино, точно пред гейта! Ех кога ще ги стигнем германците?

Жената от благодарност, че мъжът и е донесъл онази нетолкова газирана бира, която не кара корема и да се издува и не предизвиква газове, може единствено да сготви на бързо една баварска вечеря, след което, да изпие наколко чаши. 🙂 Та менюто беше следното (не знам колко е баварско ама става):

  • Пухкава картофена салата. Много лесна за приготвяне, с лук, масло, черен пипер и варени картофи, които наистина трябва да са много добре сварени.
  • Печен бирен вурст
  • Бахур
  • Селски хляб
  • Пълнени хлебчета, източник е една книжка Баварска кухня, мисля че се казваше.

Необходимите продукти са следните:

  • 4 бр. кръгли хлебчета
  • 2 -3 шепи едро нарязани замразени чушки
  • 250 гр. кайма
  • 2 – 3 с. л. краве масло
  • 1/2 ч. л. босилек
  • сол
  • 1/2 ч. л. мащерка
  • оригиналната рецепта включва иоколо 100 гр. леко запечен на тиган бекон, но аз скипнах тази стъпка.

Изрязват се капачета на хлебчетата и се издълбават, така че да остане само коричката. Трябва да се внимава да не се наруши целостта им. Получените трохи се запържват до златисто в половината масло.  В другата половина от маслото се запържва лука, добавят се чушките и каймата. Всичко добре се запържва. Ако чушките пуснат вода, то тятрябва да изври. Оригиналната рецепта ползва 1/2 прясна червена чушка, нарязана на ивички. Добавят се трохите. Всичко  се обърква и се маха от котлона. Добавят се подправките и солта. С получената смес се пълнят хлебчетата. Поради една или друга причина аз напълних 5 хлебчета. Запичат се за 10 – тина минути в предварително загрятана 200 градуса фурна. Аз ги запекох в скаричката и ги прегорих, както ще се уверите от снимката. По желание може да се поръси с кашкавал и така да се запече. Въпреки всичко обаче, трабва да отбележа, че това си остава едно от любимите мезета на Стефан.

Пълнено хлебче
Пълнено хлебче

Guten Appetit!

Вашият коментар

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

Нагоре ↑