Немски сладки с конфитюр (Spitzbuben)


Мисля, че този път ударих джакпота със сладките. Това са невероятни бисквитки, които препоръчвам на всеки. Из дома ни се носи невероятна миризма на печени орехи, ванилия, ром и лимони. Ето го основният източник. А сега мойта рецепта:

  • 3 ч. ч. + 1 – 2 с. л. брашно
  • 200 гр. масло или маргарин
  • 3 жълтъка
  • 1.2 ч. ч. захар
  • 2 ванилии или 1 капсула ванилова есенция
  • настъргана кора от половин лимон
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 капсула лимонова есенция
  • 1 капсула есенция ром
  • 1 ч. ч. смлени орехи
  • конфитюр от ягоди
  • пудра захар

Брашното се пресява в купа. Добавя се маслото, нарязано на парченца и се правят трохи. Прибавят се захарта, жълтъците, кората и сока от лимон, орехите, есенциите. Размесва се докато се получи гладко тесто, което се увива в домакинско фолио и се оставя в хладилника за около 2 часа. Върху намазнен плот се разточва кора с дебелина между 5 и 10 мм, според мен по – тънички са по – добри, но могат да възникнат проблеми с пренасянето на формата върху тавата. От кората се изрязват, четен брой кръгчета.  Върху едната половина от кръгчетата се изрзват дупчици или други формички. Пекат се в предварително нагорещена фурна, докато крайчетата им започнат да почервеняват и се вадят веднага. Това отнема около 10 минути.  Оставят се настрана за да изстинат. Бисквитките с изрязани дупчици се поръсват щедро с пудра захар. Целите бисквитки се мажат с около 1 ч. л. сладко и се слепват с напудрената част, като леко се притискат, така че сладкото да излезе през дупчиците. Трябва да престоят поне 24 часа преди консумация.

Немски сладки с конфитюр (Spitzbuben)
Немски сладки с конфитюр (Spitzbuben)

Аз успях да искарам 17 бисквитки и понеже станаха невероятни реших утре да направя още. Тогава ще покажа и снимки. Може да се съхраняват в кутии за Коледа или да се поднасят със сутрешното или следобедното кафе.

Не изхвърляйте белтъците. Утре също ще ви покажа как да направите и невероятни ореховки от тях.

5 thoughts on “Немски сладки с конфитюр (Spitzbuben)

Add yours

  1. Рецептата звучи добре , но когато я докарам до месене тесто не става- остава си трохи….Моля помогнете

    1. Здравей Таня, маслото трябва да е меко за да може добре да се усвои в брашното. А може би брашното ти е много. Аз никъде все още не съм писала но 1 ч. ч. при мен е 220 мл. А може да добавиш 2 с. л. лимонов сок. Съжалявам, че толкова късно отговарям, но и аз се боря в кухнята. Дано да сум ти помогнала. До сега аз не съм имала такъв проблем. 😦 Стискам палци.

  2. Много благодаря !!! Сладките станаха перфектни ! Пожелавам на всички весели празници и посрещане на една ,надявам се , по – успешна и изпълнена със здраве 2010 година 🙂 !

  3. Търсех нещо по-нетрадиционно и вкусно за Коледа. Всяка година правим коледните меденки, но тази година ще разнообразим с твоите сладки. Станаха страхотни – хрупкави и вкусни! Само към тестото се наложи да прибавя около 100мл мляко, иначе не ставаше на тесто, а стоеше на трохи. Весели празници!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: