Крем супа от тиквички

Posted on януари 7, 2010

9



Честит имен ден на всички именици и специално на татко и Йотов. Желая на всички да са живи и здрави и с гордост да си носят името! 🙂

А иначе днес се очертава един много тежък ден за мен. Имам доста ходенета по – болниците, разправии и проучвания и не знам как ще се справя. Трябва да се обадя на доктора, които съм си избрала да води раждането, а така ме е срам. Все едно ще се обаждам на първото си гадже или нещо подобно. Разбира се той не знае, че аз съм го избрала, даже не подозира за моето съществуване и това прави нещата още по тежки. И докато събирам смелост и кураж реших да напиша един бърз пост за крем супата от тиквички. Оказа се доста добра супичка, почти като в онази пицария, в която я опитах за първи път,  преди месец – благодарение на Ралица. Ето и необходимите продукти:

  • 2 средно големи тиквички
  • 1 глава лук
  • 2 средно големи картофа
  • 1 – 2 моркова
  • няколко стръка магданоз
  • 1,5 литра вода
  • сол
  • черен пипер
  • около 100 гр сирене (пожелание)
  • 60 гр. краве масло

Зеленчуците се почистват, измиват се и се нарязват на големи парчета. В тенджера се слага водата да заври, след което се посолява, добавят се зелнчуците и се варят до готовност, около 20 – тина минути. Маха се от котлона и се добавя кравето масло да се разтопи. Може да се изчака да поистине малко, ако електроуредите го изискват. Добавя се черният пипер и част от магданоза, които трябва да е ситно нарязан. След това всичко добре се пасира.  Сервира се топла, с малко натрошено сиренце и листенце магданоз за фасон.

Крем супа от тиквички

Крем супа от тиквички

Добър апетит! 🙂

Advertisements
С прикачен етикет: , ,
Posted in: Супички