Винен кебап с пухкаво бял ориз…


Най  – накрая вчера сготвих винен кебап, а от кога си мечтая за него не е истина. Стана чудесен, вкусен и много, много ароматен. Това е любимата ми манджичка от детсвото. Много обичах когато мама я приготвя. Сега бях вдъхновена от Илиана и нейната рецепта. Всъщност това ястие за мен е като Symphony No. 40 in G Minor – Molto allegro.

Опитайте и ще разберете защо. 😉

Винен кебап
Винен кебап

Необходимите продукти са:

  • около 700 гр свинско, но не мазно
  • 2 глави дребно нарязан лук
  • 200 мл. червено вино
  • 5 – 6 с. л. олио
  • черен пипер
  • 2 ч. л. червен пипер
  • 2  – 3 с. л. доматено пюре или домати консерва
  • чубрица сол
  • около 3 с. л. брашно
  • 2 – 3 лисенца дафинов лист

Месото го измиваме добре (аз дори го оставям да се понакисне около 1 – 2 часа в студена вода за да излезе кръвта от него) и се нарязва на парчета. В тенджера се загрява мазнината, в нея се изсипва месото и се оставя да се задуши докато водата изври. Добавя се лука и червеният пипер. Разбърква се добре и се долива виното и вода колкото да се покрие месото. Добавя се дафинов лист и се оставя да ври докато месото се свари. Добавя се домати консерва, посолява се. Брашното се размива с малко вода и се добавя към месото. Оставя се да кръкне. Маха се от котлона и се добавят останалите подправки. Количеството на брашното зависи от желаната гъстота. Сервира се с бял ориз, приготвен по желание на клиента! Мама слагаше в голяма плитка чиния купчина ориз, а отстрани  месо със сос. Невероятно вкусно е!

Винен кебап с пухкаво бял ориз
Винен кебап с пухкаво бял ориз

Да ви е сладко! 🙂

Реклами

37 thoughts on “Винен кебап с пухкаво бял ориз…

Add yours

  1. Колко е пухкав и бял оризът, Маги!
    Ммм… обичам винен кебап 🙂 Благодаря, че ме подсети за него.

    Поздрави и много усмивки 🙂

  2. Много апетитно изглежда, а сравнението с Моцарт е невероятно/ много добре ме зареди, докато четях/ Поздрави :))

  3. Здравей,за първи път пиша коментар в твоя блог,но не и за последен.Статиите и рецептите са прекрасни,ще ги следя редовно.В момента готвя кебапа по твоята рецепта,но смятам да сложа виното в края на готвенето,преди брашното.Бързо се изпарява и не се усеща вкуса после.Вместо ориз с пюре,по желание на семейството.

  4. i kak da go zadusha tova meso v maznina, nali shte zagori ? „В тенджера се загрява мазнината, в нея се изсипва месото и се оставя да се задуши докато водата изври. “ ???

    1. Няма да загори. Месеото ще си пусне малко водичка. Ако се притесняваш, че ще ти загори, тогава не го задушавай, а простого позапържи. Успех! 🙂

  5. Аз пък виното го разделям на две части. Първата слагам в началото на готвенето (за да се свари по-бързо месото и да стане по-крехко), а втората – в края (з ааромат).

  6. Мисля, че се получи много добре. Довечера журито ще отсъди 🙂 И най-хубавото е, освен, че си пуснах симфонията на Моцарт, която е качена тук, я пуснаха и порадиото докато готвех кебапа! 🙂 🙂
    Поздрави

    1. Здравей Ралица. Ориза го варя като паста. Слагам водата на котлона сол и олио и след 10 мин, когато е готов го прецеждам. Понякога му добавям масло след това!
      Поздрави и хубави дни! 🙂

  7. стана страхотно,само 3 неща промених,предпочитам го с телешко,подправките ги сложих по рано да поврат малко и в ориза прибавих зеленчуков бульон,да си оближеш пръстите,благодаря за рецептата 🙂

  8. и аз не мога да вляза в сайта........сигурно трябва да се обаждаме по тел. каза:

    Сега го направих и наистина виното трябва да се разделя и едната част да се слага към края за аромат.

  9. Живея в Израел и си търсех рецепта за вкусен в.кебап. Стана прекрасен и комбинацията с ориза беше чудесна! Благодаря ти,че успя да ме зарадваш с това вкусно ястие!

  10. Благодаря за хубавата рецепта! Сигурна съм, че в бързината сте написали деЦтво по погрешка, вместо правилното – детство. Бъдете здрава! 🙂

  11. чудесно поднасяне на рецептата с прекрасна музика,да целта беше да прочета как се прави,но идеята ти със симфонията ме изуми супер браво на теб благодаря за добре поднесената рецепта и за прекрасната музика 🙂

  12. Страхотно!Току що го направих и те поздравявам за хубавата рецепта,а и себе си поздравявам 🙂 вкусотия в чиния..

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Up ↑

%d блогъра харесват това: