Хлебен пудинг с три вида сирена

Posted on април 9, 2010

4



Нещото, което постоянно изхвърляме у дома е хляба. Разбира се не този, който меся, а този който копуваме. Постоянно се чудя на какво да го направя и докато се чудя той хваща живот.🙂 А сега нали съм на вълна уползотворяване на количествата, събирам рецепти с хляб. Като бях малка мама правеше мързелива баница (в намазнена тава се нареждат филийки хляб и се заливат с мляко и яйца, след което се пекат до готовност). Стефан обаче не харесва тази рецепта и лутането започна от начало. Тези дни попаднах на рецептата на Дани и реших да се пробвам. Освен това в мартенският и априлският брой на Good Food имаше също яки рецепти за оползотворяване на сухият хляб – хлебен пудинг с мармалад (познайте какъв;)) и уиски и печено с шунка, хляб и чери домати. Със сигурност и тези рецепти ще дойдат на дневен ред.

  • 500 гр хляб без корите
  • 700 мл. прясно мляко
  • около 300 гр. бяло сирене
  • 200 гр. синьо сирене
  • пармезан
  • 2 домата
  • 3 – 4 яйца
  • босилек
  • черен пипер
  • чубрица

Хлябът се накисва в млякото за около 25 – тина минути, както е написала Дани. През това време яйцата се разбиват с всички продукти освен доматите и пармезана. Доматите нарязани на колелца се подреждат върху хляба, отгоре се полива с яйчната смес и се наръсва „здраво“ с пармезан.😀 Пече се до зачервяване.

Хлебен пудинг с три вида сирена

Хлебен пудинг с три вида сирена

Не можах да постигна добър външен вид, но на вкус е 6 точки.🙂 Сол не слагам, защото сирената са си соленички. Е това е!

Добър апетит.