Канелони с пиле- една идея по – диетични

Posted on юли 12, 2010

5



Канелони с пиле

Канелони с пиле

Напоследък със Стефан много сме се загрижили за талията си. Той ходи да рита мач (както казват някои), всяка неделя. Аз пък не ям с дни и нощи и ефекта от усилията и на двамата е нулев. Пуста бира как да се откаже човек от нея?! 😉 Както и да е. Освен всичко много се притеснявам, че излишните  килограми носят след себе си и много болести. За това трябва да намерим начин да ги свалим. Сигурна съм на никой човек не му харесва да е дебел. На мен също. Убедена съм, че можем да се храним една идея по – диетично, което може да даде старт на загубата на кила, но без да спазваме някаква определена диета или да се ограничаваме до дупка. Защото, признайте, гладуването не е за всеки. На мен например ми става лошо и в такива ситуации прибягвам до най – бързото нещо – хляба в панера. Това води след себе си съответните негативи. Е, разбира се диетичната храна няма вкуса, който би имала ако е направена с много сметана, кайма и мазно и солено или пък сладкиш сиропиран до дупка с толкова захар, че чак ти накъртва. Не, но се оказа, че може и да е по – вкусна от колкото очакваме, също така да има приличен вид. Идеята за тези канелони се роди от предаването Cook Yourself Thin. Ето тук оригиналната рецепта. За диети няма да пиша, защото всеки има собствена теория и освен това има издадени хиляди книги и исписани сума ти и форуми на тази тема. Всеки за себе си трябва да намери средината (както казва Буда), там където се чувства най – добре  и да гледа да върви по – нея. Защото диетата е цял живот, а от храненето зависи и нашето здраве.

Необходимите продукти са:

  • 250 гр. канелони / 1 опаковка
  • 500 гр пилешки гърди
  • 1 / 2  лимон
  • 250 гр. гъби
  • 250 гр. обезмаслен катък
  • 1 кофичка кисело мляко  0. 1 %
  • 1 тиквичка, насъргана на едро ренде и отцедена
  • 2 – 3 скилитки чесън
  • 2 яйца
  • сол
  • черен пипер
  • пресни магданоз и целина
  • 100 гр. настърган кашкавал или пармезан / опционално/
  • няколко супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне

  1. Пилешките гърди се нарязват на дребно и се „накисват“ в  сока от половин лимон.
  2. Гъбите се измиват и нарязват също на дребни парченца.
  3. В тиган се загряват 1- 2 с. л. зехтин.
  4. Добавя се нарязан на ситно чесън, а веднага след това и пилето заедно с лимона.
  5. Бърка се докато пилешките парченца побелеят.
  6. Внимание пръска! Пригответе си похлупак!
  7. Добавят се гъбите и се здушава.
  8. След като изври около 2/3 от водичката се добавя и тиквичката.
  9. Всичко това се готви, до като водата изври.
  10. Накрая се добавят подправките, черен пипер, ситно нарязани магданоз и целина. Добвя се сол.
  11. Канелоните се сваряват за около 4 мин.
  12. След като поизстинат се пълнят с плънката.
  13. Подреждат се в леко намзнена тавичка.
  14. Яйцата се разбиват и към тях се добавят катъка и киселото мляко.
  15. С получената смес се заливат канелоните.
  16. Ястието се пече около 20 мин, до като се стегне заливката.
  17. Отгоре, пожелание, може да се добави кашкавал или пармезан.
Канелони с пиле

Канелони с пиле

  • За по – диетично не добавяйте кашкавал или пармезан. Намалете количеството на месото за сметка на гъбите.
  • За по – здравословно използвайте, качествени пълномаслени продукти и студено пресована мазнина (зехтин или шарлан)
Канелони с пиле

Канелони с пиле

Е това е! Добър апетит!

С прикачен етикет: , , ,