Nectarine Shake

Posted on юли 27, 2010

4Днес не е топло. Лятото сякаш си е отишло, казват за кратко, но кой знае. Никой не може да се бори с неговите приумици, само със своите.  За това рецептата за този шейк е може би малко не подходяща, но пък ако запече яркото слънце скоро, ще имате под ръка една чудесна рецепта за утоляване на жаждата и прогонване на жегата. Кой знае може това да се случи много по – скоро от колкото сме очаквали.

Този нектаринов шейк е без мляко. Може да се консумира без захар. Ние слагаме мед или 10 гр. кафява захар. В същото време е толкова гладък и плътен, едно цяло ново измерение в страната на удоволствията. Освен това ако се прибави лед, няма опасност да се разводни.

Ето я рецептата:

  • 200 гр. сурови бадеми
  • 4 ч. ч. х 220 мл. вода
  • 10 гр. кафява захар или друг подсладител
  • 4 бр. добре узрели нектарини
  • парченце лимон

Бадемите се накисват във вода за 8 до 12 часа. Могат да се държат в хладилник, ако  е много топло. След това се измиват и се смилат в пасатор, заедно с водата. Сместа се прецежда през марличка или муселинче. Така полученото бадемово мляко е сравнително плътно и много приятно. Нектарините се измиват, изчистват се от костилките и се пасират. Ако е необходимо се прецеждат през цедка за да се отстранят обелките. Двете течности се смесват и разбъркват добре. Шейкът се оставя да се изстуди в хладилник. На дъното на чаша се изсипва подсладителя, долива се от шейка. Украсява се с резен лимон! Цялата процедура по подготовката, след накисването,  е 10 мин.

Ето от тук видях как се прави млякото!

Enjoy! 🙂