Пеперудки с дъх на лимон

Posted on септември 23, 2010

2



2 седмици близо прекарах в кухнята. Доста нови рецепти изпитах и от доста останах доволна. Обаче не съм писала. Сега се чувствам толкова виновна пред малкото си детенце, че задоволявам собствените си капризи. И не пиша в този блог, защото по цял ден въртя напред назад с количката. Иска ми се да използвам до последно жълтото слънце. Освен това си намерих и приятелки в парка (крайно време беше) и сега разходките не са толкова самовглъбени както преди. Единственото лошо е, че започвам да забравям рецептите, а вие започвате да ме забравяте мен. Недейте тук съм и този път идвам с едни сладки пепрудки – маслени, покрити с шоколад и с дъх на лимон. Топят се в остата! Това беше една от парти изненадите за именият ден на Вяра, за който ще разкажа по натам. А сега рецептата:

  • 180 гр. масло със стайна температура
  • 160 гр. пудра захар
  • 1 1/2 с. л. лимонов сок
  • 260 гр. брашно
  • 2 с. л. царевично нишесте
  • кората на 1 лимон, финно настъргана
  • 100 гр. черен шоколад

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 160 – 180 градуса.
  2. Смесете маслото с 1/3 ч. ч. пресята пудра захар.
  3. Разбийте с миксер до пълното усвояване на захарта, докато се получи гладка и пухкава смес.
  4. Добавете сока и кората от лимона, разбийте докато се смеси добре.
  5. Прибавете брашното и нишестето и разбийте на бавна скорост до пълното им усвояване от сместта.
  6. Завийте тестото във фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника за 30 мин.
  7. Разточете тестото между два листа пекарска хартия, с размерите на тавата. Дебелината е пожелание, около 0, 5 см.
  8. Изрежете пеперудките и махнете излишното тесто.
  9. Печте около 10 – 15 мин. до леко жълтеникъв цвят.
Пеперудки с дъх на лимон

Пеперудки с дъх на лимон

Пожелание можете да намажете долната страна на пеперудките с шоколад или да ги поръсите с пудра захар. Който и вариант да изберете все е подходящ за тях. Хайде, това е за сега от мен! Приятно похапване! 🙂

Адаптирано от: hearty bakes

Advertisements