Кракери с пармезан, мащерка и розмарин

Posted on септември 25, 2010

6



Кракери с пармезан, мащерка и розмарин

Кракери с пармезан, мащерка и розмарин

Тези малки слънчеви тракaлца могът да бъдат хита на вашето домашно парти. Богати на подправки, те имат изразен вкус на пармеджано. Освен това, кракерите не могат без верният си другар – сос. Специално тези малки кръгчета + дип от печен червен пипер = ВНЛ. Прибавете и чаша червено вино и ето ви комбинация за наистина добре прекарано време в домашна обстановка с вашите приятели.  Със сигурност ще искате да направите поне 2 дози, а може и те да се окажат малко!😉

  • 120 гр. масло със стайна температура
  • 100 гр. пармезан
  • 1 1/4 ч. ч. брашно
  • 1/4 ч. л. сол
  • 2 ч. л. прясна машерка, нарязана на ситно
  • 2 ч. л пресен розмарин, нарязан на ситно
  • черен пипер, прясно смлян
  • 2 1/2 с. л. вода
  1. Разбийте маслото до кремообразно с помоща на миксер.
  2. Включете миксера на най – ниската му скорост.
  3. Добавете към маслото пармезана, машерката, солта, водата и розмарина.
  4. Разбийте докато се усвои хубаво сухата част.
  5. Увийте сместа във фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник за 30 мин.
  6. Загрейте фурната на 180 градуса.
  7. Разточете сместа върху добре набрашнена повърйхност или между два листа хартия за печене. Разточете я на дебелина пожелание и изрежете формите, които ви се искат.
  8. Поставете кракерите в тавичка покрита с хартия, поръсете с черен пипер и печете до леко златист цвят около 20 мин.

За дипа:

  • 3 големи червени пиперки, изпечени, обелени и почистени от семките
  • 250 гр. рикота или крем сирене
  • 1/4 ситно нарязан пресен  босилек
  • 1/2 ч. л. сол
  • 2 скилитки чесън

Смесете всичко в пасатор или кухненски робот и разбийте докато получите гладка смес! Сервирайте кракерите със сосчето.🙂

Приятно парти!

Източник Delicieux

Posted in: кракери