Пълнени, печени домати

Posted on септември 29, 2010

6



Тази рецепта беше част от нашата романтична вечеря. Да си призная хареса ми повече от колкото очаквах и за това я споделям. Освен това е супер лесна и е идеална гарнитура от типа „Виж какво мога“! 😉 Споменах ли че е италианска?!

  • 4 големи добре узрели, но цели и твърди домати
  • 1 ч. ч. галета (1 ч. ч. = 220 мл.)
  • 1 ч. ч. Parmigiano-Reggiano, настъргано
  • 6 с. л. пресен , ситно нарязан магданоз
  • 3 с. л. пресни и ситно нарязани леста босилек
  • 3 с. л. пресни , ситно нарязани листа риган, но може и сух 😉
  • 3 смачкани скилитки чесън
  • 2 с. л. сухо бяло вино
  • 5 с. л. студено пресован зехтин
  • 3/4 ч. л. сол
  • прясно смлян черен пипер
Пълнени, печени домати

Пълнени, печени домати

  1. Фурната се загрява на 180 градуса
  2. Отрязват се капачета от доматите. След това с малка лъжичка се издълбава вътрешността им, но без да се нарушава обвивката. Ако е необходимо могат да се оставят за 30 мин. да се поизцедят
  3. Смесват се всички останали продукти и с тях хубаво се напълват доматите. Старайте се да натупчете хубаво, като оставяте малко връхче.
  4. Позставят се в намаслена тава или постлана с хартия.
  5. Пекат се 20 – 30 мин, или докато пълнежа стане златист!

Може би е съвпадение но днес Сем. Флинстоун навършват 50 години. Да им е честито, ако и нашият съвместен живот издържи толкова ще почерпим! 😉

Да ви е сладко!

Адаптирано от Pink Parsley

Advertisements