Гръцка панзанела

Posted on септември 30, 2010

3



Единственото лошо в тази рецепта е снимката по – долу. А що се отнася до романтичните вечери ето ви една романтично – вкусна салата, която всеки трябва да опита.

  • 2 с. л. зехтин, студено пресован
  • 6 ч. ч. франзела, нарязана на малки кубчета
  • сол
  • 1 краставица, обелена и нарязана на кръгчета
  • 1 червена чушка, нарязана на големи парчета
  • 1 жълта чушка, нарязана на големи парчета
  • 300 гр. чери домати, нарязани на четвартинки
  • 1/2 червен лук, тънко нарязан
  • 170 гр. сирене фета
  • 70 гр. маслини

За соса:

  • 2 скилитки чесън, смачкан
  • 1 1/4 ч. л. сушен риган
  • 1/2 ч. л. дижонска горчица
  • 1/4 ч. ч. червен винегрет
  • 1 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. смлян черен пипер
  • 1/3 ч. ч. зехтин

Загрейте 2 -те супени лъжици зехтин в дълбок тиган. Добавете кубчетата (крутони) хляб и ги посолете. Пържете до като получат приятен кафеникав загар, около 10 мин. Смесете пиперките, доматките, краставицата и лука. За да направите соса смесете подправките, винегрета, чесъна, дижонската горчица и при непрекъснато разбъркване добавете зехтина. Трябва да се получи нещо като емулсия. Полейте зеленчуците с нея. Добавете сиренето, маслините и кротоните и изчакаите около 30 мин, докато се усвои ароматът.

Ние смесихме всички продукти за слатата и я сервирахме отделно от винегрета, така че всеки имаше възможност да си дозира количеството!

Гръцка панзанела

Гръцка панзанела

Добър апетит! 🙂

Адаптирана от Annie’s Eats

Advertisements
Posted in: Салатки