Пиле Cordon Bleu

Posted on септември 30, 2010

3



Обичам пилешки рулета, пълнени със сирнца и шунки или най – различни подправки, поляти със сосове, гарнирани с гъби.  Само се питам защо не опитах това пиле по – рано и защо не го правя по – често. И не се лъжете от името, то може да е френско и сложно, но всъщност това ястие е лесно и може да се превърне в храна за всяка вечер.  И едно предупреждение, винаги правете повече, силно вкусно и престрастяващо е! Хайде ето я рецептата:

  • 2 броя пилешки гърди, без кости и кожа (около 500 гр)
  • 4 до 6 парченца поршуто, аз използвах шунка – свинска и хубава! 🙂
  • 4 до 8 парчета сирене Грюер, може да се използва и някакво швейцарско или някакво друго холандско
  • 1/4 ч. ч. брашно
  • сол
  • прясно смлян черен пипер
  • 1/2 ч. ч. галета
  • около 4 стръка прясна мащерка, само листата, нарязани на ситно
  • 2 разбити яйца
  • 1 скилитка чесън, смачкaн
  • студено пресован зехтин
  1. Поставете пилешките гърди между два пласта опаковачно фолио.
  2. Начукайте ги с плоската страна на чук за месо, докато станат дебели около 1 см
  3. Внимавайте! Не чукайте прекалено усърдно, защото гърдите са крехки и могат да се получат дупки.
  4. Премахнете горното фолио и подължина подредете сирене, поршуто и пак сирене.
  5. Оставете малко разстояние от двата края.
  6. Внимателно завийте рулото, така че да се получи нещо като голям бонбон. Ако е нужно използвайте клечки за зъби.
  7. Можете да оставите рулата в хладилника за няколко часа за да се стегнат.
  8. Смесете брашното със малко сол и пипер, в плоска чиния.
  9. Разбийте яйцата.
  10. В друга плоска чиния смесете галетата, мащерката, чесъна и сол.
  11. Развийте рулцата от фолиото и леко ги набрашнете, потопете ги в яйцата и след това ги оваляйте в галетата, така че да не остане празно място.
  12. Намаслете малка тавичка със зехтин, поставете рулата и ги изпечетедо златисто за около 20 – 25 мин.
Пиле Cordon Bleu

Пиле Cordon Bleu

Сервирайте с гарнитура пожелание – задушени зеленчуци, ориз, пълнени домати. Рецептите „романтична вечеря“ продължават със салата панзанела шоко пастички с малини.

Добър апетит!

Адаптирано от A Sweet Pea Chef.

Advertisements