CARQUIÑOLIS и лют горещ шоколад


CARQUIÑOLIS
CARQUIÑOLIS

Преди вярвах. Ама толкова силно, че когато бях на Северният полюс, в къщата му, му оставих съобщение „I believe!“ И сега вярвам, но вече не толкова силно и това според мен се дължи на факта, че все още няма сняг и че Ваня (Йо) не ми се е обаждала от месец, може би и повече. Освен това забелязвам все повече хора от The dark side f the moon (The dark force is rising), но това е друга тема. Сега ми се струва важно да вярвам заради детето. И да знам, че много хора ще кажат, че е важно да вярваш цял живот, а не един ден! Много ще ме попитат, в какво да вярва, в измислен образ?! Не, искам да вярва в магията, в чудесата, в добротат. Защото това е хубавото да си дете, да вярваш в невъзможното, да си до невъзможност наивен и откровен! И след години да си спомняш с усмивка, че всъщност някога ти си бил Питър Пан или Пипи Дългото Чорапче!

И така започнах аз Коледните приготовления. То не се знае къде ще им излезе краят, но със сигурност се видя краят на бишкотките и ще трябва да правя нови, май.  Тази Коледа исках нещо ново, поради което Надето ми издълба тази рецепта, a аз се захванах с осъществяването и. Имаше разни пречки. Като точка 1 трябва да отбележа, че аз не знам испански и т. 2 Чичо Гугъл превежда много смешно! Точка 3 от моите премеждия е, че ми се счупи везната и пак преминавам на старите чашки и лъжички. Е това не може да е пречка пред моят ентусиазъм!

Моля ви запознайте се с рецептата по – долу:

  • 3 ч. ч. пресято брашно
  • 1 ч. ч. захар
  • 50 гр. филирани бадеми
  • 100 гр. сурови, необелени бадеми
  • 1 с. л. мая
  • 1 ч. л. канела
  • ситно настъргана кора на 1 лимон
  • 4 големи яйца, 1 белтък и желтък разделени

Приготвяне:

  1. Накиснете необелените бадеми във вода, поне 30 мин, предварително.
  2. В дълбока купа смесете брашното, захарта, маята, лимоновата коричка и канелата. Разбъркайте добре.
  3. Едно по едно прибавете 3 яйца + 1 белтък и омесете тесто.
  4. Накрая добавете бадемите и месете докато се инкорпорират добре в сместа.
  5. Разделете тестото на 2 части и ги оформете като цилиндри. Имайте предвид, че диаметърът им ще е големината на бишкотата.
  6. Намазнете 2 листа фолио за свежо съхранение и във всеки увийте по 1 цилиндър.
  7. Оставете ги да престоят в хладилник 30 мин до час.
  8. Загрейте фурната на 180 градуса.
  9. Намажете цилиндрите с жълтък и ги печете  около 10 мин. или докато се образува лека коричка.
  10. След като се е образувала коричка ги извадете и с остър и намазнен нож, режете филийки с дебелина около 1 см.
  11. Подредете филийките в тава, предварително постлана с хартия за печене и печете до златиста и хрупкава коричка.

Днес беше много студено! Като се прибрах у дома с Вяра и двете премръзнали до кости, влязах в кухнята и подуших лекото им ухание! И си помислих, че нещо им липсва! Да така е, липсва им чаша горещ лют черен шоколад. Всъщност съм на мнение, че няма по – добро лекарство за лошото време и настроение от горещият шоколад! Ето и рецептата:

  • 500 мл. мляко
  • 100 гр. черен шоколад с добро качество
  • люти люспи червен пипер
  • 1 прахче ванилия

Млякото се смесва с ванилията и се стопля до към 70 градуса. Маха се от котлона и се добавя, предварително начупеният на парченца черен шоколад. Изсипва се в чаши и се гарнира с лют пипер!

И накрая ви пожелавам, все пак да не спирате да вярвате! 🙂

Адаптирано от My Little things.

3 thoughts on “CARQUIÑOLIS и лют горещ шоколад

Add yours

  1. Маги, и у нас ухае на този шоколад:)
    Прекрасно предложение!
    А за превода си права – като излезе, че трябва да сложиш 2 л нафта…
    Поздрави и спорни предколедни приготовления!

  2. Страхотни бишкоти и страхотно представяне!!! А за горещия шоколад мога да кажа само – Ммммм 🙂

    Поздрави и забавни коледни приготовления,
    Мина

  3. Еха, какъв горещ шоколад! Трябва да се престраша да опитам с люти чушки най-накрая! Бишкотите ти са прекрасни!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: