Честит Рожден Ден Вяра

Posted on февруари 13, 2011

17Ето, че бързо и неусетно, като едно мигване на очите, измина и първата година от живота на Вяра. Учудващо е как това малко мишле (това се отнася за всички мишлета) измина пътя от малко и беззащитно същество в едно малко момиченце, с блестящи очички и цели две зъбчета. Вече ходи почти сама, папка почти всичко и се интересува от ВСИЧКО. Толкова е неуморна и бърза, че понякога не ми се вярва, че повече няма да е бебе. И ми става носталгично, и ми се доплаква…

Както и да е първият рожден ден на Вяра беше истинско събитие. И въпреки, че не сколасахме да направим всичко, както си го мислихме, мисля че се получи  едно много весело бебешко парти.

Гостите дойдоха в 3, а пиенето по – късно. Общо 6 парчета бебоци се събраха в нашият хол, да пеят песни и да демострират лазене с препятствия и умения в гризането на сладкиши. Безпорен хит на вечерта се оказа лигенът на Вяра, в която тя крие всички съкровища, които събира през деня.

И като стана въпрос за сладкиши, да си дойдем на темата. Голямо мислене падна за избора на бебешко меню, дето се вика, мислене за цяла година. 🙂 Наистина храната трябва да е съобразена с възрастта на бебоците. За това избрах, кексчета със спанак и сирене – голям хит. След това, ароматни соленки, които всъщност не бяха солени и за които рецептата ще напиша колкото се може по – скоро, захарни бисквитки, болярска питка и нежна лимонова торта. Рецептите следва да ги публикувам, тъй като ако ги напиша тук ще стане адски голяма публикация.

Малко преди партито на Вярка и се доспа, но добре че на гости дойде Праска, че малко да я поразбуди. След това Диди и Силви, с една шепа лилави балони. След това останалите гости, с подаръци и цветя. Малчовците почти не плакаха, а даже се забавляваха и всеки показваше какво може. Накрая изморени духнахме свещичката от тортата  и си пожелахме Вяра да порасне голямо, здраво и щастливо дете!

И да си призная, въпреки, че роклята закъсня, че не можах да изпратя картичките – покани и че тортата ми се разпадна пред очите, което ме доведе до тиха лудост, не ми се искаше да свършва този ден! Най – прекрасният ден!

Това е от нас! Ние няма да спираме да се гушкаме и да се обичаме, не спирайте и вие, защото ние ви обичаме също! 🙂

Нежна лимонова торта
Ароматни соленки

Advertisements