Лесни пилешки бутчета със зеленчуци

Posted on април 10, 2011

8



Напоследък, както бях споменала и преди, имам нужда от вдъхновение. Все я карам със сладки и сладкиши и сякаш няма отърване от тях, същото се отнася и за старите манджи. Сега съм се зарекла да се опитам да готвя и снимам разни пролетни вкусотии, но това е по – скоро не изпълнимо с моят бизи график. Е изкуството изисква жертви и борба, а малките деца си искат своето, но какво да се прави. Уви такъв е животът.

Вдъхновението за днескашната ми рецепта е от бр. 40 на списания BBC Good Food.  За рецептата може да се каже освен, че е лесна, ами е и страшно вкусна. Общо взето можете да сложите зелнчуци пожелание и пак ще си оближете пръстите си. Внимавайте да не отхапете някой. 😉 А и в добавка, ако имате време, сервирайте с домашен хляб с чесън и подправки. Ето ви една идея!

Лесни пилешки бутчета със зеленчуци

  • 4 бр. бутчета
  • 500 гр. пресни картофи, евентуално и стари биха свършили работа
  • 1 ч. ч. замразен грах
  • 1 ч. ч. замразена царевица
  • 2 моркова, нарязани надребно
  • 4 скилитки ситно нарязан чесън
  • 4 с. л. течна готварска сметана
  • 4 с. л. прясно мляко
  • 2 с. л. едра горчица
  • 150 мл. пилешки бульон
  • 2 с. л. мед
  • черен пипер
  • сол
  • подправки пожелание, босилек, машерка, магданоз

Приготвяне:

  • Подредете измитите бутчета в дълбока тава.
  • Почистете и нарежете картофите на едри парчета, а морковите на дребно. Поставете ги в тавата. Добавете останалите зеленчуци.
  • В купа смесете пилешкият бульон, сметаната, горчицата, млякото. Със сместа залейте бутчетата и зеленчуците. Поръсете черен пипер, добавете и сол.
  • Поръсете меда върху месото и зеленчуците.
  • Изпечете ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна, до като пилето и картофите се приготвят.
  • След като изключите фурната поръсете с подправки.

Добър апетит!🙂

П. П. първата снимка е от сайт за фрее снимки!

С прикачен етикет: , , , ,