Пикантни яйца

Posted on април 18, 2011

0



Тази седмица е Великден. Манията да правим козунаци и да боядисваме яйца ще отмине неусетно. Идва времето където всеки, приятел или член на семейството ще носи яйца у дома, в офица, а после ще се опитваме да ги изядем. Или по – скоро ще се чудим какво да ги правим. Не се чудете! Ето ви една супер лесна и вкусна рецепта за пикантни яйца, която можете да предложите на семейство, приятели или гости! 🙂

Пикантни яйца:

  • 4 бр. твърдо сварени яйца
  • 200 гр. майонеза
  • 1 с. л. едрозърнеста горчица
  • сол
  • черен пипер
  • люспи лют червен пипер
  • 2 -3 бр. зелени маслини ситно нарязани
  • пера пресен лук, пожелание

Приготвяне

  • Внимателно обелете и нарежете яйцата на 2 равни половини.
  • Извадете жълтъците и ги пасирайте заедно с майонезата, горчицата, черния пипер, солта.
  • Във всеки белтък сложете няколко малки парченца зелени маслини. След това запълнете с жълтъчената смес.
  • Накрая посолете с лютия пипер и украсете с перца лук.

Добър апетит! 🙂

Advertisements