Спаначена крем супа с яйце

Posted on април 21, 2011

4



Да ви се оплача от няколко дни Вяра ми отказва храната! 😦 Яде все бисквити и солети, а и панетоне. Аз не, че го обвинявам детето, то как да ядеш друго като в къщата мирише на козунаци! Невъзможно е! Вече твърдо съм решила да сложа чертата на бисквитите и солетите. За това направих тази крем супа, която тя разбира се не яде, а аз си я изядох сама На мен много ми хареса де. За това взех и друго решение: аз явно не мога да и готвя за това я записвам на кухня! Стига обяснения де, ‘щото всеки си има възгледи, а аз имам и страшни угризения, че не ме бива да и приготвя поне една манджичка! 😦

Супичката си е екстра, на мен ми липсваше единствено парченце синьо сирене и малко черен пипер! 😉

Спаначена крем супа с яйце

  • 400 гр. спанак
  • 1 глава лук, ситно нарязан
  • 50 гр масло и малко зехтин
  • пилешки булжон
  • 2 пилешки бутчета, сварени
  • 1 ч. ч. замразена царевица
  • 1/2 връзка магданоз
  • 200 мл. прясно мляко
  • 200 мл. сухо бяло вино

Приготвяне

  1. В тенджера загряваме мазнината и добавяме лука да се задуши докато омекне
  2. прибавяме винити, булжона и млякото. Оставяме сместа да заври.
  3. Добавяме спанака, царевицата и месото от бутчетата. Варим около 10 мин, до готовност. Добавяме сол и ситно нарязан магданоз. Оставяме да истине. След това пасираме.
  4. Всяка порция сервираме с половинка от яйце.

Добър апетит! 🙂

Advertisements
Posted in: Супички