Да ви се оплача от няколко дни Вяра ми отказва храната! 😦 Яде все бисквити и солети, а и панетоне. Аз не, че го обвинявам детето, то как да ядеш друго като в къщата мирише на козунаци! Невъзможно е! Вече твърдо съм решила да сложа чертата на бисквитите и солетите. За това направих тази крем супа, която тя разбира се не яде, а аз си я изядох сама На мен много ми хареса де. За това взех и друго решение: аз явно не мога да и готвя за това я записвам на кухня! Стига обяснения де, ‘щото всеки си има възгледи, а аз имам и страшни угризения, че не ме бива да и приготвя поне една манджичка! 😦
Супичката си е екстра, на мен ми липсваше единствено парченце синьо сирене и малко черен пипер! 😉
- 400 гр. спанак
- 1 глава лук, ситно нарязан
- 50 гр масло и малко зехтин
- пилешки булжон
- 2 пилешки бутчета, сварени
- 1 ч. ч. замразена царевица
- 1/2 връзка магданоз
- 200 мл. прясно мляко
- 200 мл. сухо бяло вино
Приготвяне
- В тенджера загряваме мазнината и добавяме лука да се задуши докато омекне
- прибавяме винити, булжона и млякото. Оставяме сместа да заври.
- Добавяме спанака, царевицата и месото от бутчетата. Варим около 10 мин, до готовност. Добавяме сол и ситно нарязан магданоз. Оставяме да истине. След това пасираме.
- Всяка порция сервираме с половинка от яйце.
Добър апетит! 🙂
Аз пък гледах в ютуб как да направиш яйцето във форма на сърце – http://youtu.be/WNw_Hf__G7k. Това може да накара всяко бебе да си изяде спаначената супа, според мен, де 🙂
Маги, заглавието е много подвеждащо : уж спанак, а то
и пилешки бутчета 🙂
А децата имат такива периоди, а и като ухае у вас на панетоне 🙂
Много са избирателни и ядат това, което искат.
Прегръдки!
Много готина супа, Маги 🙂
За жалост, вкъщи никой не яде пасирано (освен мен де, аз ям всичко :D).
Иначе, децата си имат периоди на неядене, какво да се прави… Налага се да бъдем търпеливи в такива моменти, според мен, и да се съобразим. А за кухнята ти си знаеш, но не вярвам да са по-добри от теб ;).
Между другото, видях, че има магданоз вътре, забелязвам, че децата често не го харесват, дори и пасиран, възможно ли е да не и допада?
Хайде стига философстване от мен, че да не съжалиш, че си споделила 🙂
А аз може да направя един непасиран вариант на твоята супа 🙂
Супер спаначена супа!