Новопазарски жеги и неволи и малинова лимонада

Posted on юли 19, 2011

6
Чудя се коя жега е по страшна! Новопазарската или софийската! Тук е толкова топло, ужасът започва още от 10 сутринта! Ама нали лято искаме, се недоволстваме, че било студено! Ей ти лято! На, жега, мор! Единственото спасение са басейните, а нашия е достатъчен за моите 2 крака и Вяра! :)))) На всичкото отгоре и нета отказва! Почнат ли жегите, нищо не работи.

Освен това се опитвам да едитвам снимки с Gimp! Днес ми е първият ден на опити и след като не можах да намеря крупа и след като Стефан трябваше да ми обяснява, че било вторият бутон, на четвъртият ред, от горе на долу. Искам категорично да заявя, че си искам photoshop-a.! Дано снимките да ви харесат!

Аз още преди да си дойда бях решила, че ще ги впечатлявам нашите с моите кулинарни експерименти. И тъй като в градината има ужасно много малини, решихме да направим малинова лимонада. Тя толкова се хареса на татако, че той на другия ден реши да направи 3 л концентрат! Голяма смешка. Вари мента, цеди сок от малини! Абе ‘кво да ви разпраям, в тая жега това си е спасение!


Малинова лимонада:

 • сок от 1 лимон
 • около 500 гр пресни малини
 • 1 ч. ч. захар
 • 1 ч. ч. вода
 • няколко стръка мента

 

Приготвяне:

  1. Прави се сироп от захарта, ментата и водата, които леко се подгряват докато захарта се разтвори. Оставя се да изстине.
  2. Малините се пасират и прецеждат или сокът им се изстисква със сокоизтисквачка.
  3. Смесват се сиропа, сока от малини и лимоновият сок и сместа се разрецда с около 1 л вода или както ви се хареса!

 
Репортер за вас беше Маги! 🙂

С прикачен етикет: , ,