Бухти

Posted on юли 25, 2011

6



Моето дете е много впечатлено от кокошките. Вече се научи да ги имитира и по цял ден е на тема „ко ко ко”. Сутрин като се събуди, първата и работа да отиде и да ги провери, дали са още там?! След закуска, отива да им даде част от порциона който не е изяла. После пак и така цял ден.

Преди няколко дни на татко му дойде гениалната идея да хванат едно въз голямо пиле, Вяра да го гали. Гледам ги двамата надупени в черния двор, скубят кокошките. Съжалих ги, нали съм добра и от първият път хванах една кокошка. Та като скочи оня мити петел. Като закодкодяка, разпери крила наежи се и а да ме клъвне. А аз пищя, не пускам кокошката, той скача, аз пищя и ритам. Комшиите от две махали наоколо се събраха да видят какво става. Ужас, ама от къде да знам, че тоз петел скачал заради кокошката. Пуснах я накрая и избягах. След това ужасно много се смях! Щеше да ме изяде петела за едното нищо! :)))

След като се успокоих, с мама правихме бухти за обяд. Супер вкусни и точно от едно време, както ги правеше маминка. Дори се разгорещя спор дали мекиците или бухтите са по добри. За сега сме за бухтите, по нататък ще видим! 😉

Бухти

  • 500 гр кисело мляко
  • 1 ч. л. сода
  • 1 с. л. олио
  • 2 яйца
  • 1 ч. л. сол
  • 1 с. л. захар
  • Около 600 гр брашно тип 500
  • Около 500 мл олио за пържене

Приготвяне:

  1. Замесва се меко, еластично, не лепнещо тесто.
  2. Оставя се да се отпусне 10 – 15 мин.
  3. Разделя се на 2, 3 топки. Всяка топка се разточва на кора с дебелина 4 – 5 мл.
  4. Кората се нарязва на ромбоиди.
  5. Пържи се в згорещена мазнина в дълбок и тесен съд.
  6. Преди сервиране се поръсват с пудра захар.

Ако се чудите какво стана с диетата ще ви кажа – отиде по дяволите! Добър апетит! :)))

Advertisements
С прикачен етикет: , ,