Омлет с моцарела, поръсен с лято

Posted on септември 8, 2011

3
Лятото си отива,
пак навело глава,
може би плаче,
за своята тъжна съдба. 

Не ми маха за сбогом и назад не поглежда. Лека полека се отдалечава от мен, а времето като пясък се изнизва между пръстите ми.

Знае ли Лятото, колко го чакахме?! Как копняхме за него, молихме се да дойде, мечтахме, сънувахме го! А то си отива, как така? Как така? Сграбчена за ръката му се влача отзад , като безпризорен скитник. Единствено надеждата ми остана, че размислило ще дойде утре пак.

Детето порасна и вече не е бебе, въпреки че аз така я наричам, това лято се научи да се катери, да пада нежно, да брои до 5 и да казва някои думички. Не се отказва от японския, но много е впечатлена и от английския,а на напоследък и от писането. Когато не пише по стените, пише по тефтерите, а татко и вече и преподаде първият урок по писане, който включваше три думи – мама, бебе, тати. След няколко дни ще празнува 2-рият си имен ден! :)))

Все по – често си тананикам една  любима моя песен, макар и рядко да се сещам за нея. Младоста си отива, макар и по – бавно от лятото. И за това е тъжно лятото, всяко лято, младостта си отива.  Може би ако не идва и младостта ще остане, но не тя си отива с песничка в си бемол!

Младостта си отива, Боже мой, не върви
да нагазя отново посред морски треви,
да разтворя пак шепи и да видя във тях
как искри сред водата златен лунния прах.

Преди да кажем сбогом, преди да сготвим тежките мазни манджи и да навлечем палтата, да си припомним, че се обичаме дори с година по – стари, да погледнем света и макар и да ни се стори лош да си кажем, че го обичаме. Да запазим позитивизма и събраната през лятото любов, която да топли сърцата.

И да продължим нататък. Терасеното ни парти така и не се осъществи, но билките там са събрали всичките слънчеви лъчи, и ароматът им ме докосвапостоянно. С вяра ги берем заедно и после си приготвяме супер лесен омлет:

Омлет с моцарела и свежи подправки

 • 2 яйца
 • моцарела, колкото душата ви иска
 • всякакви пресни подправки, като салвия, розмарин, босилек, магданоз
 • сол
 • зехтин, *можете да използвате олио, но с него пържената храна става много – по тежка и когато става въпрос за мъници използвам зехтин
 • черен пипер за възрастни
 • кашкавал или пармезан

Приготвяне

 1. Загрейте мазнината в тиган.
 2. Разбийте леко яйцата и добавете нарязаната на парчета моцарела и подправките.
 3. Посолете
 4. Изпържете.
 5. Веднага щом махнете от котлона поръсете с настърган кашкавал или пармезан

Добър апетит и до скоро. Надявам се съвсем скоро! И дано лятото да остане още малко, а младостта повече!

Advertisements