Бургери по испански

Posted on септември 14, 2011

6


P1370002m


Тук можем да влезем в известен спор дали тези бургери са по испански или по италиански, тъй като оригиналната рецепта е от Манел, който както знаете е испанец, реших че са по испански.  Освен това, тези бургери ужасно много си отиват с ужасно много лук. Аз мислех да им добавя майонеза и така да ги направя абсолютни калорийнии бомби, но след това реших, че резен домат е по – добрият вариант, който допълва вкуса.

Питките за тях са по рецепта, която принципмо и аз и вие много харесвате – за „Истински домашен хляб„. Само приготвянето е по – различно. Тестото се разделя на 10 равни части, които се оформят на топки и се подреждат в тавата. След като втасат се поръсват с морска сол, черен пипер и сусам. Пекат се както хляба, в загрята фурна на 180 градуса около 20 – 30 минути.

Бургери по испански за около 4 порции:

  • 250 гр. кайма
  • 1 филия сух хляб
  • 1 яйце
  • 2 – 3 скилитки ситно нарязан чесън
  • 1/3 връзка магданоз
  • черен пипер
  • 1 – 2 глави лук, нарязан на тънки кръгчета
  • 4 яйца
  • 1 домат, нарязан на филии
  • 200 гр кашкавал или моцарела
  • евентуално босилек

Приготвяне:

  1. Омесваме кайма с яйцето, чесъна, сол, черен пипер, магданоз и трохи от сухият хляб.
  2. В тиган загряваме мазнина за печене. Разрязваме 4 хлебчета на половинки
  3. В тигана изпържваме кръговете лук, преди да ги извадим ги отцеждаме добре от мазнината. Разпределяме ги върху хляба. Добавяме по резен домат.
  4. От каймата оформяме „кофтетата“, долу горе с големината на хлебчетата и ги изпържваме в мазнината. Подреждаме над домата.
  5. Върху тях редим ивици кашкавал или моцарела и ако е необходимо ги загряваме в микровълновата докато се разтопят.
  6. Изпържваме яйцата на очи и добавяме върху сиренето.
  7. Затваряме бургера и ядем!

Знам, че е калорично, но повярвайте ми много е добро! Добър апетит!🙂

С прикачен етикет: , , ,