Сирене шмеркезе

Posted on октомври 27, 2011

7
Аз съм човек с много страсти и с малко свободно време, в които да ги обслужвам. В кулинарно отношение мога да кажа, че страстите ми са лук и сирена под всякакви форми. Имам и други разбира се, но сега ще говорим за тези, защото понякога лук и сирене е единствената храна за възрастни, която се намира у дома. И така в един пристъп на глад направих шмеркезе без да искам и да знам.

Не знам дали съм ви казвала за моята приятелка Ваня, която е готвач по диплома и знае доста кулинарни неща. Та като и разказвах какво съм приготвила тя ми каза, че това било шмеркезе. Освен това ми даде да прочета рецептата, от която ми стана ясно, че лук не се слага. Аз пък си направих труда дори да запомня всички мерки за да ги споделя с вас.

Със сирене шмеркезе, обикновено се пълнят домати и краставици и могат да се получат много ефектни салати, да не говорим, че са и доста бързи. На мен обаче много ми допада на сандвич – бял препечен хляб, намазан обилно с пастата! Опитайте

Сирене шмеркезе:

  • 100 гр ситно нарязанлук
  • 300 гр бяло сирене
  • 50 гр магданоз, ситно нарязан
  • 300 – 400 гр кисело мляко
  • 1 -2 с. л. олио
  • черен пипер

Приготвяне:

  1. Натрошете сиренето и го смесете с останалите продукти.
  2. Разбъркайте за да получите паста. Подправете с черен пипер.
  3. Сместа е достатъчна за напълване на 4 – 5 домата, на които предварително трябва да се отстрани вътрешността

Винаги можете да намалите количеството лук, магданоз, мляко сирене или пък да ги увеличите, спрямо вашият вкус. Експериментирайте!

Добър апетит!!! 🙂

Advertisements