Най – яките шоколадови къпкейкс с крем от фъстъчено масло

Posted on ноември 11, 2011

5




Тези кексчета ги направих точно след като прочетох книгата. И не си мислете, че това е онази тежки биографични книги, в които докато прочетеш изречението си забравил началото или все трябва да гледаш под линията. „Кутия с форма на сърце“ е също толкова зарибяваща, колкото и кексчетата ми. Някак си интуитивно се получи така, че реших да ги снимам заедно.

Кутия с форма на сърце“ разказва историята на няколко рок звезди и техните любови. Всъщност ако не сте запознати с историята на рока ще се чудите дълго какво е това заглавие. Тези, които обаче са фенове на Nirvana, може би знаят, че скоро след като се запознава с Кърт Кобейн, Къртни Лав му подарява кутия с форма на сърце, пълна с ароматни билки, камъчета и т.н.

Прочетете я и ще разберете смисъла на някои от най – великите любовни рок песни. Препоръчвам ви рецензията на Стефан. Нямам търпение да излезе втората част. И няма да разкривам повече, от това което мъжът ми вече е казал.

И така. Имате нужда от наркотик, от нещо разбиващо за да се разбиете и вие и да напишете вашата любовна история. Check this out!!! хохохохо :)))

Най – яките шоколадови кексчета с крем от фъстъчено масло, рецептата е адаптирана от www.freespiritfood.com

  • 175 гр. меко масло
  • 2/3 ч. ч. захар
  • 2/3 ч. ч. кафява захар
  • 1 капсула ванилия
  • 2 големи яйца
  • 1 ч. ч. айрян
  • 1/2 ч. ч. заквасена сметана
  • 2 с. л. силно кафе
  • 1 ч. ч. какао
  • 1 и 3/4  ч. ч. брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1/2. ч. л. сол

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса. И подгответе формата за мъфини, като я намазаните и и поставите хартийки за печене.
  2. Разбийте маслото и  захарта до лек и пухкав крем.
  3. Намалете скоростта на миксера и добавете яйцата 1 по 1. След това и ванилията.
  4. В друга купа смесете айряна, сметаната и кафето и ги разбъркайте докато получите еднородна смес.
  5. В друга купа пресейте заедно брашното, какаото, солта и бакпулвера.
  6. На ниска скорост на миксера добавете на три пъти млечната смес последвана от брашното, като почвате с млечната и приключвате с брашнената смес.
  7. Разбъркайте само колкото да се инкорпорира. Редовно обирайте стените на купата с шпатула.
  8. Разделете сметта равномерно между гнездата и печете около 20 – 25 мин или докато клечка за зъби излезе суха.

*За да усилите вкуса на шоколада можете да поставеите малко парченце шоколад във всяка формичка.

Глазура от фъстъчено масло:

  • 1 ч. ч. пудра захар
  • 1 ч. ч. фъстъчено масло
  • 5 с. л. меко масло
  • 1 капсула ванилия
  • 1/4 ч. л. сол
  • 1/3 ч. ч. сладкарска сметана

Приготвяне:

  1. Смесете захарта, фъстъченото масло, маслото, солта и ванилията в купа и разбийте с миксера до получаване на гладка кремообразна смес.
  2. Добавете сметаната и разбийте на висока скорост до гладък и въздушен крем.
  3. Шприцовайте крема върху изстиналите кексчета.

Този път ще ви пожелая не само добър апетит, а и приятно четене. Защото както апетита идва с яденето, така и страстта към книгите идва с четенето. И ако трябва да определя тези кексчета на някоя любовна история това определено е тази на Шарън и Ози, много скандално, с много наркотици и голяма страст! “Докато смъртта ги раздели”.

Добър апетит и приятно четене!

Advertisements