Маринована скумрия с лайм и мащерка

Posted on ноември 22, 2011

10


marinated mackerel


От утре ни спират водата и искам да ви кажа, че за по голяма трагедия на съм чувала. Не знам как ще устискаме 2 дена. Цели два дена!!!!!  За това мятам рецепта за една абсолютно бърза риба. Освен това напомня за лято.

Мисля, че разбирате, че това е един от онези постове, в които имам 100 неща за казване, но не мога да напиша нищо. Та всичко е толкова объркано! За това направо към рецептата:

Маринована скумрия с лайм и мащерка, рецептата е адаптирана от „Готварските техники и умения“:

  • 4 скумрии
  • кората и сока на 1 лайм
  • 4 с. л. суха мащерка
  • 2 с. л. студено пресован зехтин
  • сол и черен пипер

.

Приготвяне:

  1. Почистете рибите и с остър нож направете няколко прореза.
  2. Смесете продуктите за маринатата и с нея намажете рибите.  Оставете ги за 30 мин в хладилника
  3. Изпечете ги на скарата от двете страни като от време на време ги заливате с маринатата.

Рибата естествено има нужда от салата, която също да бъде толкова бърза. Малко накъсана рукола, няколко чери домати и магданоз. Нищо претенциозно.

Бон апети!🙂