Кейк с Нутела за 2 мин

Posted on декември 3, 2011

12




Вече официално можем да открием Коледните празници. Пом пом пом…И въпреки тревогите се надявам да можем всички да прекараме една щастлива Коледа заедно. Мисля, че подаръците нямат значение (аз си избрах  „Самотата на простите числа“), понеже вече виждам празника през съвсем друг ъгъл. Искам да има сняг, да се пързаляме с шейни и тримата замръзнали да се приберем у дома и да пием горещ шоколад. Светлините да светят, Вяра да ме гушка с малките си ръчички и Стефан да ни чете приказка. Може ли да има такъв край на една история?!

Ето и следващата рецепта, в която можете да използвате домашната Нутела от предния пост. Тя ще ви се стори прекрасна в зимните студени дни. А защо не я подправите с малко чили?! Хайде стига приказки ето е рецептата:

Кейк с Нутела за 2 мин, адаптирано от The Family Kitchen. Количеството е достатъчно да направите 2 пълни чаши с кейк.  В рецептата се използва „само надигащо се брашно“. То се получава като пресеете 1 чаша брашно в купа и я смесете с 1 и 1/4 ч. л. бакпилвер и 1/4 ч. л. сол. Можете да го съхранявате в бурканче и да го използвате за следващи рецепти. Обаче внимавайте с количеството на солта. Ако го използвате в други рецепти ревизирайте количеството и.

Кейк с Нутела за 2 мин

  • 4 с. л. самонадигащо се брашно
  • 4 с. л. захар
  • 1 яйце
  • 3 с. л. какао
  • 3 с. л. Нутела
  • 3 с. л. мляко
  • 3 с. л. олио
  • сметана, чили

 

Приготвяне: 

  1. В малка купа смесете всички продукти и с вилица разбийте до еднородна смес.
  2. Разделете я между 2 220 мл. чаши.
  3. Изпечете всяка в микровълновата за около 1 до 1 и 1/2 мин. На мен ми беше необходима 1 мин.
  4. След като кейка се поохлади добавете разбита сметана и чили пожелание!

Добър апетит! :))) И до скоро :)))

Advertisements