Най – вкусните бишкоти или бишкоти с бял шоколад, червени боровинки и тиквени семки

Posted on декември 12, 2011

9




Тези дни бяхме доста заети. Първо Вяра тръгна на ясла, най – накрая, и изкара цяла седмица без да се разболее. От начало беше доста ентусиазирана, но после се започна едно реване. Днес започна да плаче още от нас. Освен това имаме огромен напредък с гърнето и се надявам тези безкрайно противни пелени да ги разкараме. Както и да е, днес се обадих в яслата, а от там ми казаха, че била много спокойна и заспала! Ура! Спокойствие…

Коледните приготовления, ги започнахме заедно. Бях решила да правя бишкоти. Намерих рецептата, направих ги и всичко се изяде на мига. Нямате си и на идея колко са зарибяващи, колко вкусни и крехки станаха. Направо съм възхитена от себе си, и определено ще има 2-ри дубъл.  За това пристъпвам направо към рецептата.

Само да отбележа, че това не е рецептата за тиквени семки, която ви обещах!!!

Бишкоти с бял шоколад, червени боровинки и тиквени семки, рецептата е адаптирана отwww.fullforkahead.com

  • 3 ч. ч. бяло брашно
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1 ч. ч. захар
  • 3 големи яйца
  • 2 с. л. олио
  • 2 и 1.2 ч. л. ванилов екстракт
  • 80 гр белени тиквени семки, сурови или 3/4 ч. ч.
  • 100 гр сушени червени боровинки
  • 100 гр от любимият ви бял шоколад

Приготвяне: 

  1. Загрейте фурната на 160 градуса и покрийте една голяма тава с хартия за печене.
  2. Пресейте брашното, бакпулвера и солта в купа.
  3. С миксер разбийте яйцата, захарта, олиото и ванилията докато всичко се смеси добре. Около 2 – 3 мин.
  4. Добавете брашното и разбъркайте до пълното му усвояване.
  5. Добавете ядките и шоколада и пак разбъркайте.
  6. Разделете сместа на 2 части. Поставете ги в тавата и с мокри ръце ги оформете, така че да приличат на рула. Трябва да има поне 5 – 6 см разстояние между двете.
  7. Печете около 20 мин или до кафеникав загар и почти твърда повърхност.
  8. Извадете рулата и ги оставете да изстинат подгответе друга или същата тава.
  9. Разрежете всяко руло на филийки от по 2 – 3 см и ги наредете в тавата. Печете ги до златист цвят. Оставете да изстинат.

Бишкотите принципно са твърди и за това се сервират с мляко, кафе или мляко с кафе, вино… Те са чудесен десерт за коледната вечеря или подарък за близки и приятели. Можете да варирате ядките и сушените плодове както ви харесва. Можете да използвате шамфъстък  изсушени ягоди, бадеми или каквото се сетите.

Весели пред Коледните дни и добър апетит! :)))

Advertisements