Най – вкусните бишкоти или бишкоти с бял шоколад, червени боровинки и тиквени семки


Тези дни бяхме доста заети. Първо Вяра тръгна на ясла, най – накрая, и изкара цяла седмица без да се разболее. От начало беше доста ентусиазирана, но после се започна едно реване. Днес започна да плаче още от нас. Освен това имаме огромен напредък с гърнето и се надявам тези безкрайно противни пелени да ги разкараме. Както и да е, днес се обадих в яслата, а от там ми казаха, че била много спокойна и заспала! Ура! Спокойствие…

Коледните приготовления, ги започнахме заедно. Бях решила да правя бишкоти. Намерих рецептата, направих ги и всичко се изяде на мига. Нямате си и на идея колко са зарибяващи, колко вкусни и крехки станаха. Направо съм възхитена от себе си, и определено ще има 2-ри дубъл.  За това пристъпвам направо към рецептата.

Само да отбележа, че това не е рецептата за тиквени семки, която ви обещах!!!

Бишкоти с бял шоколад, червени боровинки и тиквени семки, рецептата е адаптирана отwww.fullforkahead.com

  • 3 ч. ч. бяло брашно
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1 ч. ч. захар
  • 3 големи яйца
  • 2 с. л. олио
  • 2 и 1.2 ч. л. ванилов екстракт
  • 80 гр белени тиквени семки, сурови или 3/4 ч. ч.
  • 100 гр сушени червени боровинки
  • 100 гр от любимият ви бял шоколад

Приготвяне: 

  1. Загрейте фурната на 160 градуса и покрийте една голяма тава с хартия за печене.
  2. Пресейте брашното, бакпулвера и солта в купа.
  3. С миксер разбийте яйцата, захарта, олиото и ванилията докато всичко се смеси добре. Около 2 – 3 мин.
  4. Добавете брашното и разбъркайте до пълното му усвояване.
  5. Добавете ядките и шоколада и пак разбъркайте.
  6. Разделете сместа на 2 части. Поставете ги в тавата и с мокри ръце ги оформете, така че да приличат на рула. Трябва да има поне 5 – 6 см разстояние между двете.
  7. Печете около 20 мин или до кафеникав загар и почти твърда повърхност.
  8. Извадете рулата и ги оставете да изстинат подгответе друга или същата тава.
  9. Разрежете всяко руло на филийки от по 2 – 3 см и ги наредете в тавата. Печете ги до златист цвят. Оставете да изстинат.

Бишкотите принципно са твърди и за това се сервират с мляко, кафе или мляко с кафе, вино… Те са чудесен десерт за коледната вечеря или подарък за близки и приятели. Можете да варирате ядките и сушените плодове както ви харесва. Можете да използвате шамфъстък  изсушени ягоди, бадеми или каквото се сетите.

Весели пред Коледните дни и добър апетит! :)))

9 thoughts on “Най – вкусните бишкоти или бишкоти с бял шоколад, червени боровинки и тиквени семки

Add yours

  1. Маги, чудесни са ! Доядоха ми се, а и от седмица вече се каня да правя, ти само ми даваш допълнителен стимул ! Да видим дали и Запетая ще е на същото мнение като мен … :)Хубав ден ти желая !

  2. Здравей Маги, прекрасни са! Колко време преди Коледа могат да се приготвят? Предварително благодаря-.

    1. Здравей могат да издържат 10 -тина дена. Но за да не изсъхват е добре да се опаковат в найлонова торбичка и да се изгони въздуха!

      Поздрави! 🙂

  3. Дано детенце ходи на ясла и не се разболява, че това е по големия проблем с яслите, а не самата адаптация към новото място и новите хора.
    За бишкотите нямам думи, и аз си падам по белия шоколад и със сигурност са точно по вкуса ми. Много са апетитни 🙂
    Поздрави!

    1. Дани, Елена, благодаря ви! Мися, че Вяра скоро ще е ок с яслата. Днес въобще не плака. Дано само я опазим от вируси!

      Поздрави и весели дни! 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: