Пилешко руло с панчета и грюер

Posted on декември 13, 2011

5




Следващата ми рецепта е изцяло провокирана от последният брой на  GoodFood България и сраста ми към подобните на кордон блю пилешки рула. Смело мога да заявя, че крайният резултат е очарователен, въпреки интернационалността на рецептата. Ако не можете да намерите панчета, използвайте „онзи“ салам слайс тип луканков с много мас или бекон.

Пилешко руло с панчета и грюер

  • 4 бр пилешки гърди около 800 до 1000 гр
  • 4 бр сирене грюер нарязано на тънки парчета
  • около 400 гр тънко нарязана панчета или бекон
  • сол
  • черен пипер

Картофи с масло и градински чай:

  • 1 кг картофи, нарязани на кръгчета
  • 100 гр масло
  • няколко листа градински чай
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер

Приготвяне:

  1. Измийте и отцедете гърдите. Поставете ги върху дъска и ги покрийте с фолио за свежо съхранение.  Начукайте ги, като внимавате да не се разкъсат.
  2. Посолете ги със сол и пипер и ги оставете на страна.
  3. През това време измийте и обелете картофите. Нарежете ги на кръгчета. Оставете ги във вода.
  4. Вземате едно парче месо, Върху него поставяте сиренето и го завивате на руло, така че да не се вижда сирене. Рулото увивате в парчетата панчета. В общи линии упражнението е доста лесно, но ако нямате опит можете да използвате клечки за зъби с които да забодете рулото, за по лесно.
  5. В намазнена тавичка изпичате рулата за около 15 мин в предварително нагрята на 200 градуса фурна.
  6. След това поставяте картофите в тава. Отгоре слагате всички останали неща заливате със 200 мл вода и печете докато станат меки, а водата се изпари. От време на време разбърквате.
  7. Сервирайте рулата с картофи, а може и с проста бобена салатка, която също много ми се нрави!

Това са първите ми снимки на ISO 200. И с този апарат не се получава ама никак, понеже шумът е в повече и при обработката се получават направо жертви на фотографията. Но въпреки това си хапнахме като царе! 🙂

Добър апетит!

 

Advertisements