Новата ми шоколадова любов – Chocolate Crinkles


Днес ми е супер шантав ден. Направо не знам от къде да започна. Първо тази сутрин се успахме, после докато си пих кафето, бях написала поне 5 новинки. Новото ми име е „машина за новини“! Хахахахааа. След това ходом марш в кухнята да пека Chocolate Crinkles. След това малка фотосесия на шунката, след това на новата ми шоколадова любов. Къщата стана пълен хаос. След това фотосесия на мен от баба Мария. Това си беше живо изпитание, но оцелях. Обаче на снимките съм голяма скумрия. След това пак кафе, пак новини, после чистене, разтребване, ходене до яслата, пътят на обратно ни струва 1 час и 30 мин…

Та, това което исках да кажа, че колкото и скапана да съм в същото време съм щастлива защото за първи път успях да снимам на черен фон с лампички и срещнах новата си любов, наречена Chocolate Crinkles. Моля ви запознайте се и внимавайте защото те са безмилостни, а вкусът им е убийствен!!!

Chocolate Crinkles, рецептата е адаптирана от www.joyofbaking.com

  • 56 гр масло
  • 230 гр от любимият ви натурален или млечен шоколад
  • 100 гр захар
  • 2 яйца
  • 2 ч. л. ванилов екстракт
  • 195 гр брашно
  • 1/4 ч л  сол
  • 1/2 ч л бакпулвер
  • около 1 ч ч пудра захар

Приготвяне:

  1. На водна баня, разтопете шоколада и маслото. Оставете гo на страна да се охладят.
  2. Разбийте захарта с яйцата докато сместа стане светло жълта, а захарта почти се разтопи.
  3. Добавете ванилията и разбъркайте.
  4. Добавете шоколада, разбъркайте до пълното му инкорпориране, след това добавете брашното и отново разбъркайте.
  5. Оставете сместа за през нощта в хладилника. На този етап можете да я съхранявате няколко дни.
  6. На следващият ден загрейте фурната на 160 градуса.
  7. Направете топчета с размер, около 2,5 см,  15 – 20 гр.  Оваляйте ги в пудра захар и ги подредете в предварително постлана с хартия за печене тавичка, на разстояние около 5 см.
  8. Печете около 8 до 10 мин, докато се начупят и краищата станат леко твърди,а вътрешността е мека. Не ги препичайте, защото стават сухи.
  9. Можете да ги хапвате и топлички. Най – вкусни са в същият ден на печене!

Избирайте шоколада внимателно. Той придава целият аромат на това изкушение! 🙂

И внимавайте, има сериозна опасност да ги изядете всички на веднъж! :)))

25 thoughts on “Новата ми шоколадова любов – Chocolate Crinkles

Add yours

  1. Моя ден беше още по шантав, ама ти поне си направила нещо. А аз само спрягах глагола мотам се. Страхотни снимки. А твоите Chocolate Crinkles ми приличат на въглени (жар), камина, червено вино… и още нещо.

  2. Искам и аз да изкарам сама цял ден в кухнята и да си приготвя тези красоти, към които от сега си знам, ще се пристрастя:-)
    Като ги гледам как са се напукали ….чудничко!!!

    1. Аз цяла седмица съм сама до 4 и 30 и ми е малко не свойствено. Само си търся какво да правя и набелязвам рецепти! 🙂

      Радвам се, че ти харесват! Хубави предколедни дни! 🙂

  3. Маги, много хубави са ти се получили! Танита ги нарича „шоколадови напукани снежни сладки“, а при Марта Стюърт съм виждала да се наричат „сладки – снежни върхове“. Тези сладки са ми в списака тази година – вариация с кафе. Радвам се, че са ти харесали, тъй като отдавна ги бях набелязала, а досега не съм опитвала. Интересува ме, чупливи ли са? Мислиш ли, че биха понесли транспортиране в колет (е, пудрата сигурно ще поизпада, но ронлива и чуплива ли е сладката) например? Поздрави и приятни приготовления! 🙂

    1. Мира, здравей. Не са чупливи и ронливи. Те са подобни ба суров фъч, много меки, топят се в устата. Мисля, че ще устискат пътуването в колет. Наистина си заслужават. 🙂
      Поздрави и приятни приготовления и на теб! 🙂

  4. Чудесни са станали, Маги 🙂
    Завиждам ти за свободното време 🙂
    Тъкмо ще ни представяш по-често вкусни рецепти и красиви снимки!
    Прегръдка!

  5. Направих сладките точно по рецептата и при печене се разпаднаха, станаха на каша. Просто се разтекоха и се получи една пихтия. Пак казвам спазих точно рецептата, нищо не съм променяла. Това количество на брашно явно е много малко. Тестото беше супер течно.

    1. Миличка трябваше да го оставиш в хладилника да се стегне добре. Тестото става доста твърдо.
      Съжалявам, че така са се разтекли, не мога да си обясня, моите станаха доста добре. Ще се допитам до някои приятелки да споделят мнение. Дано и четящите тук кажат!

      Лека вечер! 🙂
      Маги

    2. Направих отново сладките и се получиха страхтотни, просто грешката от първия път си е изцяло мвоя. Извинявам се за негатиния пост, година по-късно. Просто съм пълна шматка.

      1. Здравей, важно е че в крайна сметка са се получили и си останала доволна.
        Весела Нова Година! 🙂
        Маги

  6. Маги, пропуснала съм твоята публикация, но тези дни и аз се рових в joyofbaking (много ми харесва този сайт) и попаднах на същата рецепта. Не спазих точните пропорзии дадени от тях – просто не разполагах с толкова шоколад, а само с 200 г, добавих 1 ч.л. какао за компенсация и си позакръглих малко грамажите на останалите продукти. Аз ги държах почти цяло денонощие в хладилника, поради липсата на време. Сладките ми се получиха перфектни.
    Нямам представа защо така се е получило при Буби.
    Поздрави!

    1. Здравей Таня, аз пък този път реших, че нищо не ми коства да спазя рецептата, защото и аз все си понагласям нещата. 🙂 Във faccebook обсъждахме причините за един евентуален провал и всички са единодушни, че качеството на маслото и на шоколада са от огромно значение. Твоят вариант е по икономичен и с радост бих го опитала. 🙂

      Поздрави и хубави дни! 🙂

  7. Направих сладките за Бъдни вечер и бяха ужасно вкусни. Цялото семейство много ги хареса, най-вече брат ми, който още докато бяха горещи искаше да пробва от тавата. Благодаря за интересната рецепта, ще следя този блог с удоволствие. Весели празници от мен! 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: