Супа от цвекло с крем сирене и карамелизиран чесън

Posted on март 12, 2012

8


1P1410316


Тази рецепта седи твърде много време в очакване да бъде публикувана. Не знам кое ми хареса. Мисля, че цвета и идеята за цвекло. Всъщност и оригиналната рецепта супер много ме грабна, с други думи разбирайте снимките ми харесаха.

И така имах един килограм цвекло. След като цяла седмица ядох салата от цвекло и чак бялото на очите ми се оцвети в червено, реших, че трябва да се направи нещо по въпроса. Естествено ако ще търся рецепта, то естествено е тук http://foodgawker.com. Така попаднах на рецептата.

Ако търсите чесъна от заглавието да ви кажа, че той ми потъна в супата и не успях да го фотографирам. Може би нещо не направих както трябва, може би трябваше по – малки чашки! Знам ли!!!

Супа от цвекло с крем сирене и карамелизиран чесън, адаптирано от www.carina-forum.com

  • 350 гр сварено цвеколо, настъргано
  • 200 гр картофи, нарязани на парчета
  • 100 гр заквасена сметана
  • 125 гр крем сирене (Chavroux – прясно козе сирене)
  • 650 мл вода
  • пресен розмарин
  • няколко стръка мащерка (магданоз)
  • сол и черен пипер
  • 12 скилидки чесън
  • 3 с. л. масло
  • 1 с. л. мед

Приготвяне:

  1. За да направите карамелизираният чесън, сложете в малка тенджерка вода, да заври, подсолете и бланширайте чесъна за 1 мин. Изсипете водата и измийте със студена. Изсушете добре. В тиган, на ниска степен на котлона, разтопете маслото и меда. Сложете скилидките и ги гответе за около 5 мин докато се покрият добре. Махнете ги от тигана и ги оставете на страна.
  2. Кипнете водата и бульона в малка тенджерка. Добавете картофите. Покрийте с капака и гответе за около 10 – 15 мин. Добавете настърганото цвекло и варете още 5 – 10 мин.
  3. Махнете супата от котлона, добавете сиренето и сметаната и пасирайте до гладко. Добавете сол, черен пипер, мащерка, розмарин и варете за още 1 мин. Понякога добавям магданоз вместо мащерка.
  4. Преди сервиране добавете по 2 скилидки или повече на порция.

Е това е! Малко нестандартно, с вкус на земя, с цвят на розова темперна боичка! Със сигурност шокира, особено водката!

😉

Posted in: Супички