Как да си направим хот дог руло

Posted on май 9, 2012

7


11P1430466


Днес съвсем набързо ще споделя една идея за хот доци, която ми се стори много интересна и свежа, още щом я видях. Да ви кажа обаче, че правенето на снимки стъпка по стъпка хич ама хич не ми се отдава, така че не очаквайте кой знае какво.

Hot Dogs Rolls, рецептата е адаптирана от www.jocooks.com

За тестото
    • 2 ч. ч. брашно
    • 60 гр разстопено масло
    • 1 с. л. захар
    • щипка сол
    • 1 ч. л. суха мая
    • 1яйце
    • 2/3 ч. ч. вода
За хот доците
  • 6 кренвирша
  • 2 струка зелен лук
  • 1/4 ч. ч. магданоз, накълцан
  • 1/2 cup настърган кашкавал
  • 1 яйце, за намазване

Подготовка

  1. В малка купа смесете водата, маята и захарта, разбъркайте и оставете докато се получат мехурчета. За около 10 мин.
  2. В друга голяма купа пресейте брашното и солта.
  3. Смесете разтопеното масло с яйцето и разбъркайте енергично до получаване на еднородна смес.
  4. Прибавете всички течни съставки  към брашното. Можете да използвате и миксер, но на ръка е по – лесно. Замесете меко тесто, ако е необходимо добавете още брашно. На мен обикновено не ми е достатъчно и добавям още около 1/2 ч. ч. брашно за да доизмеся, гладко не лепнещо тесто. Поставете тестото в намазнена купа и го оставете на топло да втаса, докато удвои обема си. За да ускорите втасването можете да сложите купата в друг по – голям съд пълен с гореща вода.
  5. Тестото трябва да е покрито с фолио или кърпа.
  6. Загрейте фурната на 180 градуса.
  7. Разделете тестото на шест равни части и ги оформете на топки. Вземете една топка и я разточете на правоъгълник. В средата му сложете един кренвирши и го увийте добре в тестото.
  8.  След това разрежете всяко руло на парчета с дебелина около 1 см (никак не е лесно), като режете през целият кренвирши, но оставяте долната част цяла. След това оформете кръг и изнесете всяко парченце на страни така, че да се получи цвете. Вижте снимките.
  9.  Повторете упражнението с останалите кренвирши. Поставете рулата в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго. Намажете ги с разбито яйце, а отгоре поръсете с магданоз, лук и кашкавал.
  10. Печете около 20 мин. до златисто кафяв цвят.

Между другото тестото е много приятно и може да бъде използвано за други разни хлебчета и глезотийки. Ние например направихме малки питки с плънка от лук и магданоз, а отвън поръсен с кашкавал. Наистина се получи много приятно и не остана за снимки! Първите няколко рула, които направих бяха абсолютно грозни, не симетрични и т.н., но с опита нещата се пооправят!

Добър апетит!

С прикачен етикет: , , ,