Ах Койнаре – малко снимки и рецепта за бобена салата

Posted on юли 9, 2012

4




Тази година мислех да не ходя на Койнаре. Ако щете вярвайте, ама си бях намерила хиляди оправдания, сигурно ще стигнат за една малка книжка! Обаче ходенето на Койнаре е традиция. На всичкото отгоре още с отиването едно изречение на леля ме грабна и разби: „Важно е сърцето да е широко“! Шокирах се, чувствах се засрамена от безумната си идея, че не трябва да ходя, но в същото време и щастлива, че съм с близките си. Още тогава, в самото начало знаех, че няма да съжалявам и една секунда! И така си беше! 🙂

БОБЕНА САЛАТА, рецептата е най – учтиво предоставена от моята любима Мария! 🙂

Продукти:

  • 0,500 кг боб /салатен/
  • 2 глави кромид лук
  • 4 бр. кисели краставички
  • 2-3 бр. печени червени чушки
  • сол, черен пипер и оцет на вкус

Приготвяне

  1. Бобът се слага да заври и първата вода се изхвърля.
  2. Добавя се още вода и малко олио. Вари се до омекване – около 90 минути. 
  3. Чушките, красавичките и лука се нарязват на кубчета. Отцедения и изстинал боб се смесва с вече нарязаните продукти и се овкусява със сол, черен пипер и оцет.

Не си измисляйте оправдания! Безсмислени са! Забавлявайте се! Обичайте се! 🙂

Advertisements