Октомври

Posted on октомври 14, 2012

0




Признавам си, че напоследък повече мисля за снимане от колкото за готвене. Старанието ми да подобря уменията си в снимането надминава всички други, а готвенето просто изостава. И все пак има проблясъци. Искам да правя интересни неща, но някак си нещата не ми се отдават. Вчера например, вместо да снимам и готвя както искам, спах… Толкова бях изтощена, че въпреки желанието ми да правя нещо в кухнята, умората надделяваше. След като поспах малко, направих едни много сладки хапки – разбирайте бисквитки, чиито снимки станах повече от отчайващи както ще се обедите сами.

Ала да се върнем в изходна позиция – снимането. Когато не мога да снимам, чета. Когато снимам в общи линии съм забравила всичко прочетено. Парадоксално нали?! Днешният пост мисля да е една кратка фото разходка из изминалите до сега октомврийски дни! Придружени разбира се от рецептата на Румяна Николова, публикувана в бр. 65 (21.06.2012) на GoodFood България! 🙂

 

 

 

 

 

Сладки с корнфлейкс и орехчета:

  • 300 гр брашно
  • 100 гр масло със стахна температура
  • 140 гр кристална захар
  • 3 яйца
  • 1 бакпулвер с ванилия
  • 500 гр едро начупени орехи
  • известно количество корнфлейкс

Приготвяне:

  1. В купа се смесват маслото, захарта и яйцата и се разбъркват добре.
  2. Добавят се брашното и бакпулвера и се замесва лепкаво тесто, към което се добавят и ореховите ядки.
  3. С помощта на мокра лъжица за сладолед, или две лъжици се оформят топки от тестото, които се овалват в корнфлейкса.
  4. Бисквитките се нареждат в тава постлана с хартия за печене и се пекат около 15 мин при предварително загряна на 180 градуса фурна, в горната и част.

 

Накрая нека да завършим с нещо синьо и блестящо, част от онези дни, в които морето и лятото сякаш не са останали чак толкова далеч!

Advertisements
С прикачен етикет: , ,