Сладки медени канелени човечета

Posted on ноември 29, 2012

7


1IMG_4523


Давам shift & del на всичко и продължавам напред с рецепта за най – яките меденки. Казвам най – яките защото:

  • Са мекички
  • Изпъстрени с наситен аромат на меласа и канела
  • Чудесни са за декориране
  • Могат да се направят поне 3 седмици предварително, но това не означава, че трябва да чакате толкова за да ги ядете, което пак ме връща на номер 1
  • Освен това можете да се забавлявате много с вашето дете, да го оставите да точи, да маже, да се забавлява, пък и вие с него.

Сладки медени канелени човечета:

  • 800 гр пресято брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 250 гр меко масло
  • 1 ч. ч. тъмна кафява захар
  • 3 ч. л. канела на прах
  • 1 ч. л. прясно настъргано индийско орехче
  • щипка сол
  • 2 големи яйца
  • 1 ч. ч. тъмен мед, в краен случай какъвто имате

Приготвяне:

  1.  В купа смесете маслото и захарта и разбийте сместа до пухкав крем
  2. Добавете подправките, разбъркайте, а след това яйцата и меда, като всеки път разбърквате с миксера.
  3. Добавете пресятото и разбъркано с бакпулвера брашно и на бавна скорост го размесете, докато всичко се инкорпорира  в сместа
  4. Увийте в тестото във фолио и го оставете да се охлади за час в хладилника  Може да се остави и за по дълго, например за следващата сутрин, но преди да започнете да работите с него ще трябва да го извадите на стайна температура да се отпусне, за да може лесно да се точи. Понякога го държа в ръцете си за да ускоря процеса
  5. Разделете тестото на 2 за да е по удобно за работа. Върху хартия за печене разточете едната половина на кора с дебелина около 1 см, като отгоре слагате друг лист хартия. Аз лично предпочитам по дебели бисквитки.
  6. Изрежете бисквитките, във форми каквито са ви на сърцето, наредете ги в предварително застлана с хартия за печене тава.
  7. Печете бисквитките около 12 мин, в предварително загрята на 180 градуса фурна.
  8. Оставете ги да се охладят върху решетка.
  9. Съхранявайте в пликове и буркани.
  10. За декорация можете да използвате фондан или разбити белтъци. С фондан децата, като Вяра се забавляват повече, защото могат да правят топчета за очички и какво ли още не!

И понеже нямаше джинджифил, бисквитките ни станаха канелени. Ако вие имате джинджифил оставам на вашето въображение да сложите толкова колкото ви позволява то.