Идея за елхичка

Posted on декември 5, 2012

5
И така снежецът тихичко вали и аз седя парализирана в офиса. Поне ми е топло, но в никакъв случай не ми мирише на печени орехи и домашна питка с мед. Ах как си мечтая за тези неща и бумтящата печка на маминка и дядо и разбира се моята Джейн Еър, която за жалост чета само в трамвая.

1st page

Както и да е направихме си коледно дръвче. Ей го на чорлаво, сухо, но пък си има свой  чар и чиста съвест, че тази година няма да купя живо или отсечено дръвче и въпреки всичко Дядо Коледа ще има къде да остави подаръците. Е, разбира се ние нямаме комин  но това е тема на друг, доста продължителен и изпълнен с фантастични истории разказ.

А сега към дръвчето:

1IMG_4881

Необходими материали

  • 6 броя сухи пръчки с различни размери
  • 1 пръчка чатал или допълнително 2 броя
  • канап
  • коледни играчки

Сглобяване:

  1. Направете конструкцията. Разпънете чатала върху най – дългата пръчка и с помощта на канап вържете краищата един към друг. 
  2. След това вържете следващата по големина пръчка от долу нагоре. След това следващата и така до края.
  3. След като дръвчето е готово, накичете го с коледни играчки
  4. Окачете дръвчето на стената.

Ами това е. Наслаждавайте му се с чиста еко съвест! 🙂 Между другото канелените човечета бяха напълно опустошени и ще се наложи да правим нови за коледните изненади!

1st page2

И още нещо. Направих първите си два опита на InDesign. Не са кой знае какво но съм горда, че най накрая положих усилия да я разбера тази програма. Въпреки всичко, защото това всичко е една огромна дупка, сложих началото на дълбокото навлизане в програмата! 🙂 Лошото е, че по празниците няма да съм си пред PC – то за да затвърдя така бързо избледняващите знания!

eco

Хубави снежни дни! 🙂

Advertisements
С прикачен етикет: , , , , , ,