ПЕРИОД НАРЕЧЕН ВЯРА и табуле с киноа

Posted on април 17, 2013

6




Чудно е да станеш сутринта и слънцето да блести в очите ти. Да пиеш първото кафе и да мечтаеш и да планираш ден изпълнен с приятни емоции – срещи, още кафе, шопинг, фризьор маникюр, малко готвене и пак разходки. И да, трябва да се снима. Искам да ви покажа няколко снимки от изминалата седмица, когато пак не бях на работа, май взе да ми става навик. Както и да е, сега май съм в период на „Балончета“, както ще разберете от по – долните снимки. Пък и киноато от рецептата много добре се връзва. Не не измислих по добро заглавие – ПЕРИОД НАРЕЧЕН ВЯРА. Опасявам се, че май няма да изляза от него още дълго време и вие ще бъдете принудени да съзерцавате всякакъв тип снимки с тази моя прекрасница! 🙂

1IMG_9909

 

1IMG_9902

 

1IMG_9745 1IMG_9751 1IMG_9798 1IMG_9821

Знаете ли много ми е хубаво да имам време да запитам себе си „А ти какво искаш да хапнеш днес?“ Тази, продължила доста дълго време, агония с ябълки и кисело мляко, освен че не се отразява на талията ми така особено вреди на психичното ми състояние. Много е изнервящо да искаш да хапнеш нещо а избора да се свежда до ябълки, солети, марети или кисело мляко, евентуално шишче. Та днес ще сме на табуле.

Не мога да чакам повече за хубави домати и истински магданоз и се жертвам в името на здравословното, вкусно и апетитно похапване и смело да заявявам, че тази салата носи в себе си не само един лъч топлина и стрък надежда, че лятото най – накрая ще почука и на нашата порта! 🙂

Табуле с киноа:

  • 1 ч. ч. киноа
  • 200 гр сварен нахут, отцеден
  • 1 голяма връзка пресен магданоз, ситно нарязан
  • 1 краставица, нарязана на половинки
  •  1 – 2 бр домати (аз използвам десетина чери домата сега), едро нарязани
  • 1 глава червен лук, нарязан на колелца
  • сол
  • 1/2 ч. л. канела
  • черен пипер
  • зехтин
  • прясно изцеден лимонов сок

1IMG_9616

Приготвяне

  1. Сварете зърната. Киноа се вари в съотношение 1 :2 – ч чаша кино: 2 чаши вода. Четох, че най – добрия метод бил да се остави да заври водата на котлона, да се сложат зърната и о да се оставят малко да поврят около 5 мин. След това огъня се намалява, така че течността да къкри, слага се похлупак и се оставя докато зърната попият всичката течност, като от време на време се разбърква и се внимава да не загори. 
  2. В голяма купа смесете всички продукти, накрая добавете канелата, сол и черен  пипер на вкус, както и зехтин и лимонов сок. Разбъркайте и сервирайте прясна прясна! 🙂

До скоро! 🙂

Advertisements
Posted in: Салатки