Медени импровизации


Казвала съм ви за тайното медено тесто нали?! Още миналата година с едни човечета. Спомняте ли си? Вижте ето тук. Тази година Вяра също участва и благодарение на нея направих една снимка. Снимка, просто щрак или каквото и да е, но на мен ужасно много ми харесва. Меденките бяха специално направени за списание Идеален Дом Декор. В тази връзка много бих искала да благодаря на Николета, Магдалена и Мария, най – вече защото ми дадоха тази възможност, може би повярвали в силите ми! Благодарение на тях, на Вяра на Стефан вече имам това:

1Medenki-1

 

И то е мое!

Също така, когато стана въпрос за благодарности, не мога да подмина Иринка, благодарение на нея има кътъри и най – вече кураж, че ще се справя! Хубаво е когато има кой да вярва в теб, дори когато ти самият не го правиш! Благодаря ти момиче! 🙂

1IMG_0492

 

Виждате ли човечетата? Вяра собственоръчно ги изрисува и това им харесвам на меденките, всеки може да е креативен, дори най – малките! 🙂

1IMG_0517

 

Тези пък са много ефектни и вкусни, но не издържат дълго и прозорчетата им се стичат. Направени са с бонбони теменужка.

Една идея, която ужасно много, ама много ми допадна е меденките да се слепят с шипков мармалад, а след това да се потопят във вкусен натурален шоколад. Накрая се овалват лекичко в коледни захарни пръчици! Красота и вкусотия! 🙂 Знаете не се хваля, просто ужасно много харесвам добрите си идеи! 🙂 хахаааа

11IMG_0698

 

И накрая джинджифилово кафе. Няма да пиша рецепта, само ако някои се позаинтересува! Станала съм мързелива, а и не искам да ви отегчавам с рецепти.

1IMG_0510

 

Пазех този пост за накрая исках да подаря меденки на някои от вас, но времето ми беше брутално изядено в четене на книги! Ще го оставим за друг път, съгласни ли сте! И моля ви, не пропускайте рецептата за меденките! Най – хубавото и е, че не е необходимо да чакате меденките няколко седмици за да омекнат! Искам да пробвате и искам да видя вашите творби тук в блога!

На 19 декември ще можете да прочетете повече кулинарни подробности около въпросните ми творения в един от любимите ми сайтове http://www.gotvetesmen.com/.

Advertisements

8 thoughts on “Медени импровизации

Add yours

  1. Маги, Маги, повече от прекрасно е… Искам само едно да ти пожелая, освен здраве за цялото ти семейство – вяра! Имай вяра в себе си, момиче. 🙂
    Сърдечни поздрави и браво за успеха! 🙂

  2. Здравейте, може ли да ми споделите рецептата за джинджифиловото кафе. Изглежда да бъде невероятно на вкус. Благодаря предварително!

  3. Привет на всички! Благодаря ви много за милите думи! Ето я рецептата. която толкова много ви заинтригува!

    Джиндифилово кафе – лате

    1. Пригответе джинджифиловия сироп
    – 1 и 1/ 2 ч. ч вода
    – 2 и 1/2 ч. л. настърган джинджифил
    – 1/2 ч. л. канела
    – 1/2 ч. л. ванилов екстракт
    Сложете всички съставки в малка тенджерка.Похлупете и оставете да заври. След това намалете температурата на котлона и оставете сиропа да ври. Оставете сиропа не покрит за 15 мин и след това махнете от котлона

    За кафето

    1/2 ч. ч. прясно приготвено еспресо
    1 ч. ч. горещо мляко

    В голяма чаша сложете кафето. Добавете 1/4 ч. ч. джинджифилов сироп. Долейте с мляко.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: