За мечтите, шоколада, синьото, дъските и Коледа

Posted on декември 20, 2013

2
Този пост  най – вероятно ще е последният ми за тази година. Ето защо искам да пишем за мечтите! Мечтите, които мечтаем всеки ден, които понякога ни носят толкова повече наслада.

Аз мечтая всички да сте здрави и щастливи. Да, мога да напиша, че мечтая за кола, нова работа, повече пари и т. н., но това са само едни малки дребнави неща, които понякога стават слонове, съгласна съм, но все пак са толкова мизерни пред здравето и щастието. И Любовта! Също така аз много мечтая за Надежда и Любов или Любо! 🙂 По едно на година или и двете наведнъж! 🙂

1_MG_1306

За това днес ще готвим обикновени неща, толкова обикновени като простите житейски истини, които все някак си се изнизват от нашето съзнание! Но пък открие ли ги човек ги пази близо до сърцето си, за цял живот! Пиша глупости май, прекалено рано е за мъдрости, пък и аз не съм мъдрец.

Както и да е! Още есента си направих тези уникални Белинка дъски, но нямах възможност да снимам на тях и честно казана, пред дълбоко синьото санторини, тези ми изглеждаха някак си много натруфени. Но мисля, че в крайна сметка добре седят.  Това с лакирането и грижата за дърветата е такава краста, че сега обмислям, как да си лакирам шкафовете у дома, за да ги запазя за идните поколения. За целта ще трябва да се моля на Дядо Коледа за шлайф машина.

1_MG_1334

Ех, нали всичко беше за мечтите, а май се отнесох в друга посока. Ето още една, мечтая да не спирам никога да пиша в този блог и никога да не ви доскучавам и винаги да откривам рецепти, прости като светлината и драматични като залеза!

Шоколадов терин

  • 150 – 200 гр бишкоти, начупени на по едри парчета
  • 45 гр масло
  • 200-250 гр натурален шоколад
  • 100 мл сладкарска сметана/ или 50 мл сметана и 50 мл кондензирано мляко

1_MG_1346

Приготвяне: 

  • Пригответе малка тавичка, която е постлана с хартия за печене. Количеството е малко и лесно може да се удвои.
  • В малка тенджерка на разтопете маслото и сметаната на слаб огън. Добавете шоколада, можете да махнете сместа от котлона. Бъркайте докато шоколада се разтопи и се образува гладка смес. Добавете натрошените бишкоти.
  • Изсипете в тавичката и оставете в хладилник да стегне поне за 3 часа, а може и едно денонощие!
  • Преди сервиране поръсете със захарни пръчици

1_MG_1358

Последния път когато приготвях този десерт се олях с количеството на сметаната и млякото и вместо 100 мл сложих 200. как спасих положението ли? Ами оставих го в камерата. 🙂 Искам да ви кажа, че и замразен е уникален. Мисля, че кондензираното мляко му придава един особено нежен вкус и текстура.

Е това е! Весели празници и до носи срещи! 🙂

П. П. Последните снимки на Вяра можете да разгледате ето тук: https://www.facebook.com/MagdalenaDimitrovaPhotography

 

 

 

Advertisements