Морковени кексчета


Вярно е, че всички харесват морковени кексчета! И знаете ли защо? Защото съдържат в себе си толкова много цветове, аромати и вкусове, че дори и най – скептичните не могат да им устоят. И ние така у дома. Въпреки, че аз постоянно мисля за онзи виц със зайчето и морковената торта.  Не съм сигурна само за глазурата от крем сирене. Харесва ми, но не съвсем. Аз лично с масло и белтъци или без нищо бих ги харесвала повече!

Та ако ви се намират изостанали моркови и ябълки, и разбира се ентусиазъм запретвайте ръкавите и марш в кухнята! 🙂 Обещавам да се забавлявате много! 🙂 И естествено, използвах рецепта от моя любим сайт www.joyofbaking.com.

1IMG_9047

Морковени кексчета, рецепта от www.joyofbaking.com

  • 175 гр брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1/4 ч. л. сол
  • 1 ч. л. канела
  • 1/2 ч. ч. едро нарязани орехи
  • 2 големи яйца
  • 135 гр захар
  • 160 мл олио
  • 1 капсуля ванилия
  • 2/3 ч. ч. ситно настъргана ябълка
  • 230 гр ситно настъргани моркови

За топинга:

  • 50 гр масло със стайна температура
  • 110 гр крем сирене със стайна температура
  • 250 гр пудра захар, пресята
  • 1 капсула ванилия

1IMG_9030

Приготвяне:

  1. Фурната се загрява на 180 градуса и се подготвя форма за мъфини с 12 гнезда.
  2. В голяма купа се смесват брашното, бакпулвера, солта, орехите и се разбърква.
  3. В друга купа леко се разбиват яйцата и захарта. След това се добавят останалите течни съставки, а накрая настърганите моркови и ябълка.
  4. Сухите съставки се добавят към течните и се разбърква добре докато всичко се инкорпорира.
  5. Сместа се разпределя равномерно между 12- те форми за мъфини (гнезда). Пече се около 20 мин или докато клечка за зъби забита в центъра на едно кексче излезе суха.
  6. Кексчетата се оставят да изстинат върху решетка.
  7. За да получите глазурата, в купа разбийте маслото и сиренето. Добавете захарта и бийте до получаване на гладка смес. Добавете ванилията и разбийте отново.
  8. За украса използвах листа от мента.

1IMG_9039

 

До скоро! 🙂

4 thoughts on “Морковени кексчета

Add yours

  1. Страхони са и без нищо отгоре, права си! Точно такива голички ядох във Франкфурт, но нямаха канела, усетих- бадеми, портокал и стафиди, уникално вкусни бяха!

    1. С вкусовете може много да се експериментира. Понякога например слагаме парченца ананас или бял шоколад в тези кексчета! Всичко според мен зависи от въображението! 🙂

  2. Пробвала съм само леля им на кексчетата – морковената торта. Влюбена съм в нея, така че не се съмнявам колко вкусни са и тези мъници.
    Поздрави, Маги!

Вашият коментар

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑