Захарни бисквитки


По случай Хелуин, като една немного малка вещица реших да измагьосам едни сърца. Но необикновенни, а такива с много захар и малко шоколад! Оригиналната рецепта е за Sugar Cookies.

Необходимите продукти са:

  • 3 ч. ч. брашно
  • 1 ч. л. бакплувер
  • 1/4 ч. л.  сол
  • 1 ч. ч. захар
  • 1/2 ч. ч. маргарин или краве масло
  • 2 яйца
  • 2 ванилийки
  • 1 пакетче ванилова захар

Мекото масло се разбива със захарта. Добавя се солта, ванилийките и ваниловата захар. При непрекъснато биене се прибавят, едно по едно  яйцата. Брашното се пресява заедно с бакпувера и се прибавя към маслената смес.  Получава се меко тесто, което се разделя на 3 равни части.  Всяка част се овива в домакинско фолио и се оставят да престоят в хладилника за около 30 мин. Тук трябва да отбележа, че тестото е доста меко и лепнещо, но като се остави в хладилника нещата се оправят! Върху добре набрашнена повърхност се разточва тесто с дебелина около 3- 4 мм. Изрязва се с формички, в случая сърчица, които се пекат в предварително загрята фурна (200 градуса) около 10 мин или до зачервяване.  Оставят се върху скара да изстинат. Преди да се сложат бисквитките за печене може да им се направят дупки със сламка, така че да се използват за декорация на елхата например или нещо друго свързано с Хелуин. 🙂

Декорират се по собствено желание. Аз разбих 2 белтъка със около 3-4 ч. ч. пудра захар. Получи се много гъста глазура, която разделих на две. По – голямата част  оставих бяла, а към другата прибавих 50 гр. разтопен черен шоколад. Покрих сърцата с бялата част, а след като изсъхнаха ги дорисувах с шоколадовата глазура. Ето какво се получи:

Захарни сърца
Захарни сърца

Едитвам този пост и добавям още снимки, защото това са едни от най експлоатираните и лесни за декорация бисквитки! 🙂

Вашият коментар

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

Нагоре ↑