
Здравейте,
Знаете ли тази Сряда е най – ужасното нещо. След усърдната работна сутрин, обикновено ме обхваща следобедно безвремие, в което просто не съм на себе си. Мислите ми са някъде там в необятното нищо, обикновено с дълга коса, развявана от вятър, яхнали кон и гледащи към безкрая на прерията.
Осъзнаването на затвора, в който поставяме душите си води само до бесове и аз все още не искам да го осъзнавам, не съм готова за бесове. Искам си прерията. Което ме води до мисли за диви прасета, всъщност там има ли такива?! Разбирате ли търся нишката между мен и рецептата, но не я откривам. Не искам да е само ядене, само снимане искам и още. ИСКАМ ОЩЕ. Не го намирам, лутам се, гледам в празнотата на сивото си ежедневие!
Рецептата е за пилешко, но аз след н-тия път реших да я направя със свинско. Уловката е да се избере месо, което не е мазно. Рецептата като цяло е лесна и бърза и върви както с гарнитура от басмати така и с най – обикновен кус кус, както е на снимката.
Свинско със соев сос, мед и бира
- 800-1000 гр свинско месо, без мазнини, нарязано на парчета
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 3 -4 сколидки чесън нарязани на ситно
- 2 с. л. олио
- сол
- черен пипер
- 1 ч. ч. бира
- 4 с. л. соев сос
- 2 ч. л. дижонска горчица
- 2 с. л. мед
- 4 с. л. пресен магданоз
Приготвяне:
- Месото се посолява със сол и черен пипер и се оставя настрана.
- В дълбок тиган се загрява половината от мазнината и в нея се запържва месото докато се запечата добре от всички страни. След това се изважда в дълбок съд.
- В същия тиган се добавя остатъка от мазнината и се запържва лука до златисто. Добавя се чесъна да се запържи за 1 мин докато си пусне аромата.
- Бирата, соевия сос, горчицата, меда се смесват и се добавят в тигана. Сместа трябва да ври около 3 мин и тигана да се обере добре.
- Добавя се месото, разбърква се и се оставя да ври на лек огън за около 20 мин, като от време на време се разбърква за да не загори.
- Преди сервиране се поръсва с пресен магданоз.
- За гарнитура може да сервирате ориз басмати или кус кус.
Успех на всички в този мрачен ден. Обещавам ви да си оближете пръстите. И да не забравите да ми пишете как е!
Dani
март 6, 2013
Сигурна съм, че ще ги оближа 🙂
И обещавам да докладвам!
Хубава вечер, Маги!
Гери Л.
март 6, 2013
Определено денят не е най-прекрасният, но пък да се радваме, че го имаме, нали така?
Много вкусно ястие ни показваш Маги, поздрави!
Ина Петкова
март 6, 2013
Сочно месце и интересно хрумване за вкусна гарнитура!
Поздрави!
gogolina
март 20, 2013
Много примамливо предложение, бих искала да го пробвам…ще го направя:)))
Пролетен поздрав!
Боряна
юли 14, 2015
Уникално вкусно се получи! Благодаря за прекрасната вечеря 🙂
Kalina
септември 6, 2015
Здравейте, сготвих месото по Вашата рецепта, но поради някаква причина стана леко горчо – използвах Загорка „Ретро“ и мека горчица, домашен мед… Чудя се от какво може да е?
Магдалена Димитрова
декември 9, 2015
Здравей, най – веровтно от бирата!