Спагети с кюфтета


Със Стефан супер много се бяхме вдъхновили да си направим спагети с meetballs, както в Америка ама по – вкусни. Честно казано останахме очаровани от крайният резултат и след известно мислене как точно да го постигнем, решихме, възможно най – лесният. И последно ще добавя, че сварените кюфтета много повече ми харесват от всякакви други. Не е за вярване. Не забравйте лютите чушлета и чашата вино, които винаги съпътстват този вид храни.

Спагети с кюфтенца

  • 500 гр мляно месо или готова кайма
  • 1 глава лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 яйце
  • 1 филийка сух хляб
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • чубрица
  • кимион
  • спагети
  • 2/3 с. л доматено пюре
  • 1/2 глава ситно нарязан лук.
  • малко чесън
  • 1 с. л. брашно
  • пресни подправки, като босилек, мащерка, магданоз, салвия

Приготвяне:

  1. Омесваме каймата, като я смесим с яйцето, ситно нарязан лук и чесън, трохи сух хляб и подправки. И я оставяме настрана да поеме аромата.
  2. Сваряваме спагетите и запазваме литър и половина от бульона.
  3. Накълцваме пресните подправки и ги поставяме  на дъното на дълбока купа.
  4. В друга дълбока тенджера запържваме лук до златисто. Добавяме чесъна, но само за мин и сипваме бульона от спагетите.
  5. Когато бульона заври започваме да оформяме кюфтета и да ги пускаме във врящата вода. Най лесно се оформят с намазнена лъжица за сладолед.
  6. След като кюфтетата са готови ги изваждаме от течността и ги прибавяме в купата с пресни подправки.
  7. В същият бульон добавяме доматеното пюре, (малко сода и захар) и след като кипне добавяме малко размито във вода брашно за да се сгъсти и спиваме при кюфтетата.
  8. Сервираме спагетите със соса.

Това е в общи линии. До скоро! :)))

10 thoughts on “Спагети с кюфтета

Add yours

  1. Много вкусни са така приготвени спагети със варени кюфтета,опитвала съм,но литър и половина вода за бульон е многооооооо:)))

    1. Здравейте! Ами може и много да е, аз не съм специалист, ама на мен ми беше идеално за сос. Все пак трябва да се има в предвид, че в тоя бульон се вари и водата се изпарява, а и спагетките си попиват малко от сосчето.

      Все пак всеки е свободен да го направи както му хареса, с по малко или с повече течност!

      Хубав ден! :))))

  2. Днес и аз ще се пробвам 🙂 Само че няма да сгъстявам с брашно, щото имам останали няколко лъжици сметана. В Израел на сос с домати и сметана му казват розе, има го почти навсякъде и мъжО го обича. Ще докладвам после 🙂

      1. Като тебе, само като поизстина ливнах и сметана, трябва да е имало 200мл. НЕ се сгъсти много, тъй че и брашно сложих.
        Ама това си е от мъжа. За него сос за спагети е нещо, гъсто като лютеница, в което има и поне два пакета настърган пармезан.

Вашият коментар

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑