Със Стефан супер много се бяхме вдъхновили да си направим спагети с meetballs, както в Америка ама по – вкусни. Честно казано останахме очаровани от крайният резултат и след известно мислене как точно да го постигнем, решихме, възможно най – лесният. И последно ще добавя, че сварените кюфтета много повече ми харесват от всякакви други. Не е за вярване. Не забравйте лютите чушлета и чашата вино, които винаги съпътстват този вид храни.
Спагети с кюфтенца
- 500 гр мляно месо или готова кайма
- 1 глава лук
- 3-4 скилидки чесън
- 1 яйце
- 1 филийка сух хляб
- сол
- черен пипер
- магданоз
- чубрица
- кимион
- спагети
- 2/3 с. л доматено пюре
- 1/2 глава ситно нарязан лук.
- малко чесън
- 1 с. л. брашно
- пресни подправки, като босилек, мащерка, магданоз, салвия
Приготвяне:
- Омесваме каймата, като я смесим с яйцето, ситно нарязан лук и чесън, трохи сух хляб и подправки. И я оставяме настрана да поеме аромата.
- Сваряваме спагетите и запазваме литър и половина от бульона.
- Накълцваме пресните подправки и ги поставяме на дъното на дълбока купа.
- В друга дълбока тенджера запържваме лук до златисто. Добавяме чесъна, но само за мин и сипваме бульона от спагетите.
- Когато бульона заври започваме да оформяме кюфтета и да ги пускаме във врящата вода. Най лесно се оформят с намазнена лъжица за сладолед.
- След като кюфтетата са готови ги изваждаме от течността и ги прибавяме в купата с пресни подправки.
- В същият бульон добавяме доматеното пюре, (малко сода и захар) и след като кипне добавяме малко размито във вода брашно за да се сгъсти и спиваме при кюфтетата.
- Сервираме спагетите със соса.
Това е в общи линии. До скоро! :)))
Много вкусни са така приготвени спагети със варени кюфтета,опитвала съм,но литър и половина вода за бульон е многооооооо:)))
Здравейте! Ами може и много да е, аз не съм специалист, ама на мен ми беше идеално за сос. Все пак трябва да се има в предвид, че в тоя бульон се вари и водата се изпарява, а и спагетките си попиват малко от сосчето.
Все пак всеки е свободен да го направи както му хареса, с по малко или с повече течност!
Хубав ден! :))))
Апетитно :))))
Прегръдки!
Определено ме заинтригува рецептата 🙂 Изглежда много вкусно. Хубав ден!
Благодаря! :)))
Днес и аз ще се пробвам 🙂 Само че няма да сгъстявам с брашно, щото имам останали няколко лъжици сметана. В Израел на сос с домати и сметана му казват розе, има го почти навсякъде и мъжО го обича. Ще докладвам после 🙂
Ще чакаме с нетърпение! 🙂
Мъж не одобри. Рядък бил сосът 🙂
Жалко! Ти как го направи?
Като тебе, само като поизстина ливнах и сметана, трябва да е имало 200мл. НЕ се сгъсти много, тъй че и брашно сложих.
Ама това си е от мъжа. За него сос за спагети е нещо, гъсто като лютеница, в което има и поне два пакета настърган пармезан.